Tv-signalet nede nytårsaften: Politiet opgiver sigtelse

Københavns Politi har fredag opgivet sigtelsen mod den person, der blev sigtet for nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag sidste år.

 

Opdateret med citat og oplysning fra efterforskningsleder samt kommentar fra advokat Karoly Németh:

Anklagemyndigheden dropper sigtelsen mod en mand, der har været sigtet for at stå bag nedbrud hos YouSee.

Nedbruddet skete nytårsaften og gik blandt andet ud over dronningens nytårstale. Mere end en million danskere gik på grund af nedbruddet glip af den årlige tale.

Nogle dage efter meldte TDC ud, at nedbruddet var sket på grund af en "bevidst skadelig handling". Og samme dag, 5. januar, anholdt Københavns Politi en 51-årig mand.

Han blev sigtet for hærværk og for at forstyrre den offentlige infrastruktur.

Københavns Politi meldte ud, at manden skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, men kort inden retsmødet sadlede man om. Manden blev løsladt.

Det var supplerende oplysninger fra TDC, som i ellevte time gav anklagemyndigheden et andet syn på sagen.

Nu er Københavns Politi så efter knap ni måneders efterforskning nået frem til, at der ikke er grundlag for at opretholde sigtelsen mod ham.

Hos anklagemyndigheden i Københavns Politi oplyser advokaturchef Dorit Borgaard, at man har frafaldet sigtelsen mod manden på baggrund af retsplejelovens paragraf 721, nummer 2.

Den bestemmelse lyder, at hvis "sagens videre forfølgning ikke kan ventes at føre til, at sigtede findes skyldig", så kan anklagemyndigheden lægge sigtelsen død. 

Efterforskningen af sagen lægges dog ikke på hylden, men fortsætter i anden retning, meddeler politiet.

Ifølge Efterforskningsleder Jens Møller er der tale om en bred efterforskning.

- Det er ikke i nogen konkret anden retning. Og jeg kan godt forstå, hvis man har svært ved at forstå, at det skal tage så lang tid. Men det skyldes, at der indgår store mængder datamateriale i efterforskningen.

Advokat Karoly Németh repræsenterer den i dag 52-årige mand. Og han er glad for oplysningen om, at efterforskningen fortsætter trods opgivelsen af sigtelsen.

- Man opgiver ikke, fordi man ikke kan komme videre. Man er videre, og man har andre spor. Man opgiver, fordi man var på galt spor, siger advokaten.

Meget tyder i øvrigt på, at man fra TDC's side helt fra begyndelsen har haft en klar idé om, hvordan nedbruddet er sket.

Koncernchef i TDC Pernille Erenbjerg sammenlignede i januar nedbruddet med, at "selv om man har låst sin hoveddør, så vil en person med nøgle stadig kunne komme ind".

Og her ni måneder efter fastholder koncerndirektør Louise Knauer det standpunkt.

- I sådanne sager er gerningsmændene som oftest rigtig dygtige til at skjule deres spor og det kan være svært at bevise den endelige skyld, siger Louise Knauer.

/ritzau/

YouSee-kunder havde sort tv-skærm nytårsaften

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere