Tumult på Rigshospitalet efter skuddrab på Østerbro

Det førte til tumult på Rigshospitalet, da en større gruppe mennesker ville ind og besøge skudramte efter drama på Østerbro.

Fredagens skuddrama, hvor en 30-årig mand mistede livet på Østerbro, førte ved midnatstid til en ophedet stemning på Rigshospitalet.

Det fortæller efterforskningsleder Torben Svarrer fra Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Flere medier har berettet, at en større gruppe mennesker kort før midnat forsøgte at komme ind på hospitalet, og at politiet måtte bortvise dem. Det har dog ikke været klart, om de besøgende var venner eller fjender.

Ifølge Torben Svarrer var det dog oprørte pårørende og bekendte, der ville ind og besøge de skudramte, hvoraf den yngste kun er 15 år.

- Der var en masse mennesker, som kender de skudramte, ved Rigshospitalet. Jeg har ikke indtryk af, at der har været decideret slagsmål, men der har været noget tumult, siger Torben Svarrer lørdag til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at politiet i denne slags sager ofte sørger for, at de nærmeste pårørende får adgang til at besøge deres familiemedlemmer på hospitalet.

- Hvis hospitalet siger god for det, synes jeg, det er vores pligt at sørge for, at pårørende kan komme ind og besøge deres nære, siger han og fortsætter:

- Men hvis der står 50 mennesker og vil ind på hospitalet for at besøge en, der er blevet ramt af skud, så kan personalet på Rigshospitalet også sige nej, og så er det også vores job at sørge for, at de ikke kommer ind.

Det var det, Københavns Politi gjorde fredag omkring midnat - sørgede for, at kun de nærmeste pårørende kom ind på hospitalet. 

Politiet var massivt til stede i området ved Hans Knudsens Plads efter skuddrabet på Østerbro fredag aften.

Københavns Politi søger lørdag vidner til den dramatisk skudepisode på Lyngbyvej tæt på Hans Knudsens Plads. 

- Vi formoder, at der var to personer med i bilen. Vores terori er, at den anden kørte, og den anden skød. Dem vil vi selvfølgelig meget gerne tale med, siger Torben Svarrer til TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere