Trygheden i København er stigende, og særligt én bydel skiller sig ud

Andelen af borgere i København, der er utrygge i deres nabolag, er faldet siden sidste år, viser nu undersøgelse af trygheden.

Langt de fleste borgere i København føler sig i stigende grad mere trygge i deres nabolag.

Det viser nye tal fra den årlige tryghedsundersøgelse, som Epinion har foretaget for Københavns Kommune.

Andelen af københavnere, der er utrygge i deres nabolag, ligger i år på ni procent mod 12 procent sidste år, viser undersøgelsen.

Det faldende tal kan blandt andet skyldes, at en bandekonflikt påvirkede dele af byen i løbet af 2017 og starten af 2018, påpeger kommunen selv i en pressemeddelelse. Men også et fald i antallet af indbrud, røveri og lommetyveri kan have medvirket til stigende tryghed.

- Det glæder mig meget, at københavnerne bliver udsat for mindre kriminalitet, og at de generelt føler sig trygge, når de færdes i byen. Men der er stadig bydele, der er udsatte. Derfor arbejder vi fortsat målrettet for at styrke trygheden i vores by i tæt samarbejde med gode lokale kræfter og Københavns Politi. Alle skal føle sig trygge i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Længere nede i artiklen kan du se, hvor høj – eller lav – andelen af utrygge borgere i din bydel er.

Store forskelle fra bydel til bydel

Ud af 13 bydele i København er andelen er utrygge indbyggerne faldet i 11. Vesterbro og Indre Nørrebro skiller sig her ud med en lille stigning i andelen af utrygge borgere.

I resten af byen er trygheden steget i forhold til året før.

Særligt i Bispebjerg oplever et markant fald i antallet af utrygge beboere. I 2018 svarede 28 procent af indbyggerne, at de følte sig utrygge i lokalmiljøet. I år er tallet faldet til 17 procent.

Christianshavn fremstår også som mere tryg, viser undersøgelsen. Fra en andel utrygge borgere på 15 procent i 2018 er kun syv procent utrygge i området nu.

Kortlægningen viser desuden, at trygheden også er steget i aften- og nattetimerne. I 2019 oplever 17 procent af københavnerne utryghed i aften- og nattetimerne. Det er et mindre fald siden 2018, hvor 20 procent oplevede utryghed i aften- og nattetimerne – og et betydeligt fald siden 2009, hvor 24 procent var utrygge i aften- og nattetimerne.

Samtidig svarer borgerne i undersøgelsen, at de især føler sig utrygge i grønne områder, parker, på stier og på stationer eller stoppesteder.

 
 
Foto: Datawrapper

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere