Trodsede møgvejr: Skiløbere prøver Københavns nye kunstige skibakke

Udvalgte skiløbere fik lov til at teste den nye kunstige skibakke på Amager som generalprøve før åbningen i næste uge. Og selv om det tissede ned med regn, fik skiløberne en god oplevelse.

Til trods for at det torsdag ikke var det optimale skivejr med manglende sne, blev regnvejret brugt til at testkøre de nye skipiste på Amager Bakke.

quote Det er en anderledes oplevelse, og ret syret at man står på plastik midt i København

Alexander Vissing, medlem af Københavns Skiklub

Dagens skiløbere på Copenhill, som bakken officielt hedder, kom fra forskellige skiklubber i København, der alle var inviteret på testkørsel af det nye anlæg.

Og trods den silende regn, var der brede smil over hele linjen.

- Det er en anderledes oplevelse, og ret syret at man står på plastik midt i København. Det var faktisk meget godt med regn, for det glider bedre, når det er vådt, siger Alexander Vissing, medlem af Københavns Skiklub, der var en af dagens testløbere.

1500 billetter til salg

Skibakken åbner semi-officielt tirsdag og onsdag i næste uge for alle interesserede med hang til skiløb, men man skal huske at tilmelde sig på Copenhills hjemmeside, da der er rift om de 1500 billetter, der er sat til salg.

Det er dog kun den nederste del af skibakken, der vil være åben, nemlig den blå pist, som er den letteste af pisterne. Den øvre del af Amager Bakke består af de mere avancerede røde og sorte pister, som først kan prøves af i løbet af foråret, når skibakken helt officielt åbner.

Amager Bakkes underlag er lavet af grøn neveplast, som er smurt med silikone. Inden man som besøgende tager turen ned, skal ens ski eller snowboard køres over en svamp, som også indeholder silikone. Det skal tilsammen sikre den rigtige følelse af at køre ned ad snedækkede pister. 

Giver helt nye muligheder

Udover skibakken vil området ved den officielle åbning have tre lifter, en 85 meter høj udsigtspost, en vandrerute, klatrevæg, restaurant, café og skiudlejning.

Mange har allerede vist interesse for den unikke skibakke, der ifølge testpersonerne kan få stor betydning for skisportens fremtid i landet.

Den duggede linse afslører, at det ikke var det bedste vejr torsdag, da en række skiløbere testede Amager Bakke. Her er det Alexander Vissing fra Københavns Skiklub, der synes, at det våde vejr fik skiene til at glide hurtigere på det grønne plastikunderlag.
Den duggede linse afslører, at det ikke var det bedste vejr torsdag, da en række skiløbere testede Amager Bakke. Her er det Alexander Vissing fra Københavns Skiklub, der synes, at det våde vejr fik skiene til at glide hurtigere på det grønne plastikunderlag.

- Det giver nogle helt nye muligheder for at kunne dyrke skisport i Danmark. Skibakken kan først og fremmest være med til at gøre, at man kan gå til ski. Det har man ikke rigtig kunnet før, og det har altid krævet en investering både mentalt og økonomisk at skulle tage på klubture og endagesture, siger Alexander Vissing.

En billet til skibakken koster 95 kroner inklusiv ulykke- og ansvarsforsikring og kan købes på https://www.copenhill.dk/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere