Trods kritik: Anna Mee Allerslev trækker sig ikke

Selv om lokalformand i København går, bliver Anna Mee Allerslev som De Radikales spidskandidat i København.

02:25

Anna Mee Allerslev kommenterede tirsdag eftermiddag på, at lokalformand Bo Nissen Knudsen har trukket sig i protest mod hende.

Københavns integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, trækker sig ikke som De Radikales spidskandidat ved kommunalvalget.

Allerslev bliver, selv om De Radikales formand i København, Bo Nissen Knudsen, tirsdag trak sig i protest mod hende. Han beskylder hende for "talløse løgne".

Læs også Radikal formand trækker sig i protest mod Anna Mee Allerslev

- Medlemmer har peget på mig som deres spidskandidat. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan, for at komme til at snakke politik og føre radikale visioner ud i livet, siger Anna Mee Allerslev.

Bo Nissen Knudsen begrunder sin afgang sådan på Facebook:

- Det er til gengæld ikke muligt for mig at stå inde for, at vores spidskandidat midt i stormvejret har prioriteret at bruge sin tid på interne intriger i partiet og på systematisk og med talløse løgne at underminere partiforeningens demokratiske strukturer og beslutningsgange.

Før lokalformandens afgang har nummer fire på partiets liste i København, Randi Hjortsholm, trukket sin støtte til spidskandidaten. Men Anna Mee Allerslev mener ikke umiddelbart, at partifællernes kritik skal få hende til at trække sig. 

Læs også Anna Mee betaler nu leje af rådhushal: Jeg er blevet klogere

- Vi har udviklet meget politik sammen gennem vores politiske liv, men det har været hårdt det sidste stykke tid. Og jeg er selvfølgelig ked af at Bo vælger at stoppe midt i det hele, siger Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry

- Vi har også tidligere haft et rigtig godt samarbejde. Dengang han var næstformand, samarbejdede vi også rigtig godt. Jeg ville lyve, hvis jeg ikke anerkendte, at der har været noget turbulens og nogle konflikter her.

 

Baglandet bakker op

 

I en pressemeddelelse skriver Hovedstadens Radikale, at de ikke er enige i Bo Nissen Knudsens beskyldninger. 

 

"Vi kan ikke genkende det billede, som den tidligere formand tegner med din meget hårde kritik. Vi ser fremad og vil kæmpe hårdt og fokuseret for radikal politik i København og for at skabe et godt resultat for vores spidskandidat Anna Mee Allerslev og hele Radikale Venstres kandidathold i København."

Anna Mee Allerslev fik problemer, da B.T. i september påviste, at hun lånte Københavns Rådhus gratis til sit bryllup. Hun stillede blandt andet 84 spørgsmål til kommunale embedsmænd om brylluppet.

Hun fik også et gratis lokale stillet til rådighed af Øens Murerfirma, som Københavns Kommune samarbejder med, da hun fyldte 30 år.

Efter kritik betalte hun 17.316,25 kroner for receptionen. I indeværende uge har hun også betalt 65.000 kroner for leje af rådhushallen. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik