Tre tyske elefanter på vej til København

Elefanterne i Københavns Zoo får selskab af tre nye elefanter på torsdag.

Maha Kumari, ny hunelefant, født 2007, og mor til Jung Bul Kne. Foto: Köln ZOO

Thiha Phyu, ældste ny hunelefant, født 1980, mor til Maha Kumari. Foto: Köln ZOO

Jung Bul Kne, ny hanelefant fra 2017. Foto: Köln ZOO

Jung Bul Kne, ny hanelefant, får sig et bad. Foto: Köln ZOO

1 af 4

På torsdag flytter tre nye elefanter ind i anlægget hos Københavns Zoo. Elefanterne, som kommer på en stor lastvogn, er oprindeligt tyske og bliver kørt i hver deres transportbur fra Köln Zoo.

De tre tykhudede kæmper er alle i familie og består af mormor og mor og barnebarn, som er en hanelefant på to år.

Flere fødedygtige elefanter til Københavns Zoologiske have
Grunden til den lange rejse for de tre tyske elefanter, er at flokken i Københavns Zoo på nuværende tidspunkt er for lille, når det kommer til avl.

  Foto: Köln ZOO

- Kun to af de hunner, vi har nu, ved vi med sikkerhed er i stand til at føde sunde og levedygtige unger. Med de to nye hunner får vi tilføjet to hunelefanter, der tidligere har født og opfostret unger, fortæller Jacob Munkholm Hoeck, presse- og kommunikationsansvarlig hos Københavns Zoo, til TV 2 Lorry.

Introduktion skal foregå langsomt
Når de tre nye elefanter ankommer til Zoologisk Have i København, vil de først blive isoleret, hvor dyrelæger vil tage prøver for at sikre, at de er sunde og raske. Den gamle flok, vil straks kunne lugte de nye elefanter og vil med lyde forsøge at kommunikere med de nye beboere. 

- Den nye flok får lov at gå i anlægget alene til at starte med, hvorefter flokken introduceres for hinanden. Først igennem tremmer, dernæst i anlægget, siger Jacob Munkholm Hoeck til TV 2 Lorry.

  Foto: Köln ZOO

Zoos nuværende hanelefant Chang bliver først introduceret til de nyankomne på et senere tidspunkt.

Ny hunelefant bliver leder af flokken

Den ældste tyske hunelefant, som er født i 1980, har før haft rollen som matriark og Københavns Zoo forventer, at hun derfor vil indtage samme rolle i sin nye flok. De nuværende hunelefanter har indtil nu haft svært ved at finde ud af, hvem som bestemmer.

- Vi forventer, at den gamle hun vil sætte sig på tronen og styre flokken, hvilket er meget vigtigt for en velfungerende elefantflok, afslutter Jacob Munkholm Hoeck, presse- og kommunikationsansvarlig hos Zoologisk have i København, til TV 2 Lorry.

  Foto: Köln ZOO

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?