Tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub med ved EM

Tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub er med ved EM i Skotland.

Når EM på langbane bliver skudt i gang på fredag den 3. august i Glasgow i Skotland, er der tre svømmere fra Hovedstadens Svømmeklub (HSK) med.

To af svømmerne, Maria Grandt og Anna Wermuth, stiller op for Danmark, og Alvi Hjelm stiller op for Færøerne. Herudover er klubbens cheftræner, Olaf Wildeboer, udtaget som træner for Danmark også.

En markant repræsentation som Hovedstadens Svømmeklub er stolte af, lyder det i en pressemeddelelse.

Så gode er deres chancer

Cheftræner Olaf Wildeboer er meget tilfreds med forberedelserne, som er foregået på hjemmebanen på Bellahøj Svømmestadion og i Sverige. Forventningen er, at det bliver svært for HSK-erne er kvalificere sig til semifinalerne (blandt de 16. bedste, red.).

- Anna Wermuth har en chance i 200 m bryst, hvorimod Maria Grandts hovedløb i 1500 m fri er lidt speciel, fordi der ikke svømmes semifinaler i løb, der er længere end 400 m. Men kampen går for alle tre svømmere mod uret, forbedre placeringer i forhold til startlisterne og dermed efter at svømme deres bedste tider, siger svømmeklubbens direktør Lars Sørensen i pressemeddelelsen.

Hvornår svømmes der indledende og finaler?

Stævnet løber fra fredag 3. august til torsdag 9. august. Hovedstadens Svømmeklub har samlet en oversigt over, hvilke løb hovedstadssvømmerne skal deltage i. Der kan sagtens ske ændringer undervejs. En stjernemarkering betyder, at det er løb, som svømmerne er kvalificeret i og som de har 100 procent fokus på. Øvrige løb bruges på forskellig vis til for eksempel at forberede et kvalificeret løb eller til at få international erfaring på højt niveau.

Disse løb deltager HSK'erne i:

Læs også meget mere om EM 2018 på den officielle EM-side her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere