Tre mænd under anklage i sag om bandeskud

En halsedisse efterladt i en bil indeholdt dna og krudtpartikler. Det er et centralt bevis i omfattende retssag om skyderi i bandemiljøet.

Foto: alarm112danmark.dk

Riccos Kaffebar på Amager var i skudlinjen i sommeren 2016 under et større formodet bandeopgør, der involverede mere end 12 skud.

Det er blot én af mange skudepisoder, som der har præget København det seneste års tid

Tre unge mænd i starten af tyverne er tiltalt for drabsforsøg i forbindelse med skyderiet, hvor to blev ramt af henholdsvis tre og fem skud. Tre andre skulle ifølge anklagemyndigheden have været skudt.

Læs også Hætteklædte mænd skød to ned ud for kaffebar på Amager

Sagen mod de tre blev indledt onsdag i Københavns Byret. De tiltalte nægter sig skyldige.

Ofrene har ifølge politiet formentlig tilknytning til den hedengangne gruppering Holmbladsgadebanden. Banden eksisterer ikke længere, men er blevet en del af den berygtede bande Loyal To Familia.

Politiet har tidligere meldt ud, at de tiltalte i større eller mindre grad har tilknytning til den rivaliserende bandegruppering "Urbanplanen", opkaldt efter et boligområde af samme navn.

Anklagemyndigheden mener dog at kunne bevise de formodede gerningsmænds skyld.

Læs også 20-årig fængslet for voldsomt bandeopgør på Amager

Især skal en halsedisse fungere som hovedbevis i sagen, fortalte anklager Rasmus von Stamm onsdag i retten.

Den blev fundet i en efterladt Suzuki Swift - den formodede gerningsbil - i et buskads i Kongelunden på Amager.

Også en blå VW Polo er sat i forbindelse med skyderiet. To af de tiltalte har erkendt, at de har kørt i bilen. Men det ligger fast, at hverken de eller Poloen ikke var i nærheden af kaffebaren, da der blev skudt.

Anklagemyndigheden mener dog, at Poloen er blevet brugt til at sondere området forud for skyderiet, og at personer i Poloen og den hvide Suzuki Swift har været i telefonisk kontakt.

Politiet har fundet frem til, at der er blevet ringet mellem to telefoner af mærket Bird, og mener, at telefonerne har været i hver deres bil. Telefonerne er dog aldrig fundet, og de tiltalte nægter at have noget med dem at gøre.

Selv om de tiltale og ofrene angiveligt har bandeforbindelser, så indgår det ikke i anklageskriftet og kan derfor ikke umiddelbart få betydning for en eventuel straf.

Der forventes dom i sagen mod de tre sidst i oktober.

/ritzau/

Det her synes jeg er voldsomt, lyder fra et øjenvidne kort efter skudepisoden sidste sommer:

00:32 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik