Tre danske oplevelser blandt verdens bedste: "Vi er ved at revne af stolthed"

Tre danske oplevelser er kommet med på Time Magazines liste over verdens 100 bedste oplevelser.

Det amerikanske Time Magazine har torsdag udgivet en spritny liste over verdens 100 bedste oplevelser.

Den går under navnet, ’World’s Greatest Places 2018’. Og her bliver tre steder i hovedstadsområdet nævnt.

quote Vi er mildest talt ved at revne af stolthed

Kim Gladstone Herlev, direktør, Experimentarium

At Tivoli og Noma er på listen er måske ikke de store overraskelser.

Men det kommer til gengæld helt bag på Experimentariums direktør, Kim Gladstone Herlev, at det danske science center beliggende i Hellerup bliver nævnt som en af verdens 100 bedste oplevelser i det velansete nyhedsmedie.

- Det er en kæmpe overraskelse for os. Når en gigant som Time Magazine sætter Experimentarium på verdenskortet som én af verdens mest innovative og trendsættende oplevelser, så er det jo som at få tre Michelin-stjerner. Vi er mildest talt ved at revne af stolthed, siger direktør Kim Gladstone Herlev.

Om ’World’s Greatest Places’

Første gang listen laves

Time Magazine er især kendt for deres årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer, og det er første gang at de nu offentliggør listen over ’World’s Greatest Places’. 

Listen er sammensat af alle typer oplevelser, blandt andet museer, restauranter, parker og hoteller. Det afgørende er dermed ikke typen af oplevelse, men at oplevelsen i sig selv er i verdensklasse, og det er dét stempel, Experimentarium nu har fået.

- Det er jo en kæmpe anerkendelse af det, vi har arbejdet på de seneste ni år, hvor vi har villet skabe en unik oplevelse for vores gæster. Målet med det nye Experimentarium var at skabe et science center i absolut verdensklasse – og det, kan vi vist godt tillade os at sige, er lykkedes, siger Kim Gladstone Herlev

Og mon ikke stjernestøvet nu vil blive strøet ud over det Experimentarium, som er det eneste science center, der er kommet med på listen, selv om de er i familie med 300 andre lignende science centre rundt om i verden.

- Vi er et non-profit foretagende og har ikke den her store muskel til at markedsføre os selv med, så den her omtale er guld værd. Vi kan jo se, hvordan der hele tiden kommer flere og flere turister til København. Der kommer en million cruise-turister om året, der måske har en hel eller halvanden dag i byen, så sådan en liste vil de jo nok bruge, tænker jeg.

Indgang til Miniverset i Experimentarium
Indgang til Miniverset i Experimentarium
Foto: David Trood

Hos Tivoli er man ligeledes begejstrede for at være med på liste.

- Vi er stolte og glade for, at vi er kommet i så flot et selskab. Det er en anerkendelse uden lige. Vi tager det også som et ekstra skulderklap på toppen af vores 175-års jubilæum. Det vil helt sikkert også få positiv indflydelse på Danmark og København som turismedestination, siger underdirektør i Brand og Kommunikation, Dorthe Weinkouff Barsøe.

Her kan du se hele listen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Klovn

Fortryder afslutning: Nu bliver det rigtig pinligt med gammelmands-problemer

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere