Travl havn: 40.000 krydstogtgæster kom forbi

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage i Københavns Havn.

Med cirka 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor ni krydstogtskibe lagde til i weekenden.

Det skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland.

I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster per dag henover året er mindre end tidligere.

Rekordår 

Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 millioner gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst.

Ifølge Wonderful Copenhagen skaber krydstogtbranchen i Danmark i år en forventet omsætning på 1,5 milliarder kroner og fuldtidsjob til cirka 2.100 borgere.

De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i netværket CruiseCopenhagen, der er forankret i Wonderful Copenhagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere