Trafikprop og kaos på Østerbro: "Presset løsner op om få dage"

En enkelt spærret vej har skabt kaos-lignende tilstande på Østerbro. Forvaltningen maner til ro, for om få dage bliver presset mindre.

En bilist holdt i kø i tre kvarter på Østerbro mandag morgen.

De næste otte uger er Strandvænget afspærret på grund af arbejdet med tilslutningsanlægget til den nye Nordhavnsvej. Og for at lette trykket er Århusgade åbnet op midlertidigt for at give bilisterne en alternativ rute. 

Men den midlertidige sluse er ikke nok til at lette trafikken, oplever blandt andet transportfirmaet Stabrand Spedition. 

quote Men vores erfaring er også, at trafikpresset efter et par dage løsner op.

Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen i København

Forvaltningen beder imidlertid bilister på Østerbro om at slå koldt vand i blodet: 

- De første dage med en afspærring er de altid værste, for dér bliver mange overraskede over, at de ikke kan køre deres normale rute. Uanset hvor meget vi har oplyst på forhånd, så er det først, når de sidder i køen, at de lægger mærke til det. Men vores erfaring er også, at trafikpresset efter et par dage løsner op, fordi bilisterne kører ad alternative ruter, siger Steffen Rasmussen, centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

 
 
Foto: Københavns Kommune

Forvaltningen vil ikke anbefale alternative ruter, da disse veje så bliver overvsømmede af bilister. I stedet må den enkelte bilist finde en alternativ rute, der giver mening.

Trafiklys forbedre

Ejer af Stabrand Spedition, Ulrik Stabrand, fortæller, at trafikken især står stille ved lyskrydset ved Østerbrogade og Strandboulevarden.

Men det bliver bedre, lover forvaltningen: 

- Vi prøver at hjælpe, så godt vi kan med trafikinformation og skiltning. Derudover har vi her til morgen finjusteret trafiksignalerne for at forbedre trafikafviklingen i tre signalregulerede kryds – herunder Østerbrogade og Strandboulevarden. 

Den nye vej ligger henover Nordhavns-tunnelen

Strandvænget er spærret frem til søndag den 19. november. Der bliver Århusgade så lukket igen. Til gengæld kan biler så der køre ad den nye del af Strandvænget, som løber oven på Nordhavnsvej-tunnelen og fører op til Strandvejen/Østerbrogade. Et par uger senere bliver Strandpromenaden også åbnet for biltrafik.

- Det kan desværre ikke undgås, at biltrafikken bliver ramt, når vi lukker et stykke af Ring 2, hvor der kører rigtig mange biler hver eneste dag. Men det er jo også derfor, vi bygger Nordhavnsvej, så alle de titusindvis af bilister fremover får en langt hurtigere vej ind og ud af byen.

Det her store byggeri er den sidste del, der mangler, før Nordhavnsvej er helt færdig. Efter det er det kun de allersidste mindre stykker af byggeriet, som man skal klare. Og så skal man have gennemført tests af de elektroniske anlæg.

Herefter kan kommunen indvie den nye omfartsvej. En vej der vil gøre en stor forskel for trafikken ind og ud af København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere