Tour De France-direktør: "København har den gule førertrøje"

Københavns Økonomiudvalg er disse dage på charmetur i Paris for at gøre København til startby i Tour de France

Økonomiudvalget sammen med løbsdirektøren Christian Prudhomme. Foto: Frank Jensens Twitterprofil

Overborgmester, Frank Jensen og resten af Københavns Økonomiudvalg har længe haft et godt øje til en Tour de France-start i de Københavnske gader. København har derfor budt ind på at blive vært for startskuddet til verdens hårdeste etapecykelløb i enten 2020 eller 2021.

Læs også Tour-boss besøger København: "Den bedste cykelby i verden"

I disse dage er udvalget taget til Paris for at mødes med tourledelsen, men selvom det stadig er uvist, hvilken by der får æren, ser chancerne for cykelløb i København, ifølge Jesper Bjørn Jensen (S), der er medlem af Økonomiudvalget, endnu bedre ud nu: 

- Mødet gik virkelig godt. Der var god stemning, fordi økonomiudvalget er enige om, at det her er en god idé og tourledelsen er meget tydeligt imponeret over den københavnske cykelkultur. Faktisk sagde Christian Prud'homme, at når det kommer til hverdagscyklisme, så har København den gule førertrøje, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry. 

Tourledelsen er meget tydeligt imponeret over den københavnske cykelkultur

Jonas Bjørn Jensen, (S) Medlem af Økonomiudvalget

Et godt match

Når mødet med Tour de Frances løbsdirektør Christian Prudhomme gik så godt, er det et resultat af, at København har så stærk en cykelkultur, som naturligt passer godt sammen med cykelløbet:

-Vi har en rigtig god fornemmelse. Vi er selvfølgelig i skarp konkurrence med andre byer, men der er ingen tvivl om, at begge parter synes, der er en rigtig god sammenhæng mellem Tour de France som cykelevent og København som cykelby. Vi, i økonomiudvalget, har en opfattelse af, at vores cykelfortælling i København er så stærk, at det kan trække en etape til byen, siger Jonas Bjørn Jensen. 

Læs også Frank Jensen: Mere gearet til Tour-start end Formel 1

Overborgmester Frank Jensen skriver på Twitter, at mødet med løbsdirektøren gik godt, og at han nu krydser fingre for en Tour-start i København allerede i 2021

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik