Tommy Kenter erstatter Henning Jensen i Kong Lear

Skuespiller Henning Jensen bliver nødt til at trække sig fra Det Kongelige Teaters opsætning af Kong Lear. Tommy Kenter overtager rollen med kort varsel

Grundet en tidligere arbejdsskade må Henning Jensen trække sig fra forestillingen Kong Lear på Det Kongelige Teater. Den garvede skuespiller Tommy Kenter overtager rollen med kort varsel i hele spilleperioden.

Oprindeligt skulle rollen være spillet af Henning Jensen, men en arbejdsskade i nakken, som han pådrog sig under forestillingen 'Gengangerne' for fire år siden, har i længere tid plaget den folkekære skuespiller, som nu må give sig selv og skaden ro til at komme sig.

Både Det Kongelige Teater og Henning Jensen er naturligvis meget kede af situationen, men er enige om, at det både er den rigtige og nødvendige beslutning.

Trods omstændighederne er Det Kongelige Teater stolte af at kunne præsentere Tommy Kenter som hovedrollen i Kong Lear.

- Det er ganske enkelt meget trist, at Henning ikke kan spille Kong Lear. Under de omstændigheder er jeg dog lykkelig for, at Tommy Kenter er trådt til med meget kort varsel og går all in. Han er en meget stærk skuespiller, og jeg er overbevist om, at der venter publikum en stor oplevelse med Tommy som Lear, siger skuespilchef på Det KongeligeTeater, Morten Kirkskov.

Tommy Kenter er allerede i gang med prøverne til den omfattende rolle, og Kong Lear får premiere den 5. februar 2016 som planlagt.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Skærmbillede 2021-01-11 kl. 14.26.40

Bjarke Ingels store vinterbader-projekt på Islands Brygge risikerer dødsstødet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere