Tivolis nye madmekka: Her er listen over spisesteder

Siden 2015 har Tivolis hjørne ved Vesterbrogade og Bernstorffsgade været præget af bygningsarbejde. Til november åbner Tivoli Hjørnet: Et nyt madmekka i København.

6000 kvadratmeter. Så stort er det område i Tivoli i København, der har været under ombygning siden februar 2015.

Den massive udvidelse giver Nimb Hotel 21 nye værelser op ad den gamle forlystelseshave, men det er ikke hoteludvidelsen, der skal være trækplaster for Tivoli Hjørnet.

Det er derimod et stort Food Hall med mad fra hele verden, der skal trække publikum mod det snart ombyggede hjørne, der åbner den 10. november 2017.

Madmarkedet vil bestå af i alt 16 forskellige stader fordelt på 850 kvadratmeter, hvor både Tivolis gæster og forbipasserende fra gadeplanet får mulighed for at gå på opdagelse.

Ifølge Tivoli bliver det nye madmekka kernen i Tivoli Hjørnet, og dermed er der udsigt til endnu en konkurrent til både Papirøen, Torvehallerne og det relativt nye West Market, der også ligger på Vesterbro.

quote Det er jo trenden lige nu, at mange gerne vil ud at spise noget hurtig aftensmad sammen et socialt sted

Marie Therese Collet, projektchef, Tivoli Hjørnet

Ifølge projektchefen for Tivoli Hjørnet, Marie Therese Collet, er hurtig og lækker mad en tendens, som hitter særligt meget i disse år.

- Det er jo trenden lige nu, at mange gerne vil ud at spise noget hurtig aftensmad sammen et socialt sted, siger hun til Politiken.

Ligesom det ses på de andre københavnske madmarkeder, bliver der både mulighed for at tage maden med som take-away eller sidde enten inden- eller udenfor ved Bernstorffsgade.

Nederst i artiklen kan du se hvilke madboder, du i fremtiden kan møde i Tivoli Food Hall. 

Bolighus, espresso og fastfood

Foruden det nye madmarked kommer Tivoli Hjørnet også til at rumme Illums Bolighus, Espresso House og den tyske restaurantkæde Vapiano. Kæden er den første af sin art i Danmark.

Sticks'n'Sushi får lokaler på toppen af Hjørnet med god udsigt over København. 

Stjernearkitekter bag Tivoli Hjørnet

Med sin lange, bølgede glasfacade forener Tivoli Hjørnet den gamle hovedindgang på Vesterbrogade med stjernehotellet Nimb på Bernstorffsgade.

Mod haven er facaden brudt op i forskellige niveauer med grønne terasser.

Bag idéen med to forskellige facader står det New York-baserede artikitektfirma Pei Cobb Freed & Partners, som blandt andet har gjort sig internationalt bemærket ved at tegne den berømte glaspyramide ved museet Louvre i Paris.

Vil du vide mere om projektet kan du se TV 2 Lorrys serie Bag Plankeværket, der blandt andet har fulgt tilblivelsen af Tivoli Hjørnet.

Mad stader i Tivoli Food Hall

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

80_percent

playSkibsvrag fundet under udgravning til p-kælder - kan gøre historien om by mere komplet

25_seconds

playOplev naturen: Gør dig klog på naturen - Lav en naturquiz

20130811-132453-L-1920x1279we

København vil kickstarte kulturlivet med millionpulje

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere