Tivoli er blandt verdens mest populære

Disneys parker har flest gæster, men inspirationen fik Walt Disney nok blandt andet i Tivoli. Han var der både i halvtredserne og tresserne.

01:01

Tivoli er med på listen over de forlystelseshaver i verden, der har flest gæster.

Tivoli er landets mest populære forlystelseshave. Og nu er Tivoli også med på en fornem liste over de forlystelsesparker i verden, der har flest gæster gennem tælleapparatet.

Her når Tivoli nemlig en 24. plads, men Tivolis mål er at arbejde sig op ad listen.

Walt Disney var i Tivoli både i løbet af halvtresserne og tresserne.

Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør Tivoli 

Underdirektør i Tivoli, Dorthe Weinkouff Barsøe, er begejstret over, at Tivoli er kommet i fornemt selskab på CNN's liste.

Det er ellers en hård konkurrence, som Tivoli kommer ud i, når haven skal kæmpe med de andre forslystelsesparker rundt om i verden. 

Det er det amerikanske medie CNN, som står bag listen over de forlystelsesparker i verden, der har flest gæster.

Læs også Tivoli udvider åbningstiden med en ny vintersæson

Disney blev inspireret af Tivoli

Her kan du se et billede af Walt Disney i Tivoli. Foto: Tivoli

På listens førsteplads ligger Walt Disney World i Florida. Og på den liste er der iøvrigt rigtig mange Disney-forlystelsesparker.

Det sjove er, at Walt Disney faktisk besøgte Tivoli flere gange og tog noter til alt det, som han siden flettede ind i sine egne Disneyparker.

- Walt Disney var i Tivoli både i løbet af halvtredserne og tresserne. Da han rejste tilbage til USA, havde han formentlig hentet inspiration her i den gamle forlystelseshave i København, siger Dorthe Weinkouff Barsøe.

Og selvom det er svært for Tivoli at konkurrere med Disneyhaverne derude i verden, så er der alligevel et par ting, som gør Tivoli til noget helt unikt.

Nemlig at haven er så gammel, som den er. Den er nemlig fra 1843. Og så det at den ligger placeret, hvor den gør - lige midt i en pulserende storby helt tæt på Rådhuspladsen. 

Læs også Tivolis grundlægger får sin egen plads på Frederiksberg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?