Tilskuerrekord på københavnsk teater: Den bedste sæson i 25 år

Danmarks ældste folkelige teater, som har til huse i Nørregade i København, oplever stor publikumsfremgang. Denne sæson tegner til at blive den bedste i 25 år.

Foto: EPO, Wikimedia Commons

Der er god grund til store smil hos Folketeatret i Nørregade. Sæsonen 16/17 ser nemlig ud til at slå alle tilskuerrekorder i 25 år. Det skriver det københavnske teater i en pressemeddelelse. 

Godt 94.000 tilskuere har set forestillinger på den hjemlige scene i København, og 83.000 har ladet sig underholde, når teatret har turneret med forestillingerne i resten af landet. 

Læs også 'Nyt' teater åbner i Kødbyen

Teaterchef Kasper Wilton glæder sig over succesen, som han tilskriver Folketeatrets satsninger på ny dansk dramatik om danske kulturpersonligheder.

- Det er forestillinger, som har skaffet os priser såvel som store publikumstal. Dette vil vi fortsætte med også i sæsonerne fremover, siger han. 

Populære produktioner

Teateret er Danmarks ældste folkelige teater og rundede 150 år i 2007. 

Folketeatret producerer cirka 10 forestillinger per sæson, som både spiller på teaterets københavnske scene og på andre teater eller musikhuse rundt om i Danmark. 

Læs også Uglen Ullu lander rolle på kendt teater

- Vi er et levende hus, og vi kan slet ikke efterkomme alle de forespørgsler vi får om at huse diverse arrangementer. Det er meget positivt, siger teaterchef Kasper Wilton. 

Den nye teatersæson i Nørregade skydes i gang familieforestillingen om Peter Pan i Moqi Trolins iscenesættelse. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?