Tilskuerrekord på københavnsk teater: Den bedste sæson i 25 år

Danmarks ældste folkelige teater, som har til huse i Nørregade i København, oplever stor publikumsfremgang. Denne sæson tegner til at blive den bedste i 25 år.

Der er god grund til store smil hos Folketeatret i Nørregade. Sæsonen 16/17 ser nemlig ud til at slå alle tilskuerrekorder i 25 år. Det skriver det københavnske teater i en pressemeddelelse. 

Godt 94.000 tilskuere har set forestillinger på den hjemlige scene i København, og 83.000 har ladet sig underholde, når teatret har turneret med forestillingerne i resten af landet. 

Teaterchef Kasper Wilton glæder sig over succesen, som han tilskriver Folketeatrets satsninger på ny dansk dramatik om danske kulturpersonligheder.

- Det er forestillinger, som har skaffet os priser såvel som store publikumstal. Dette vil vi fortsætte med også i sæsonerne fremover, siger han. 

Populære produktioner

Teateret er Danmarks ældste folkelige teater og rundede 150 år i 2007. 

Folketeatret producerer cirka 10 forestillinger per sæson, som både spiller på teaterets københavnske scene og på andre teater eller musikhuse rundt om i Danmark. 

- Vi er et levende hus, og vi kan slet ikke efterkomme alle de forespørgsler vi får om at huse diverse arrangementer. Det er meget positivt, siger teaterchef Kasper Wilton. 

Den nye teatersæson i Nørregade skydes i gang familieforestillingen om Peter Pan i Moqi Trolins iscenesættelse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere