Tidligere socialdemokratisk overborgmester i København er død

Den tidligere socialdemokratiske overborgmester i København Lars Engberg er død. Lars Engberg blev siden formand for Danske Patienter. Han blev 74 år gammel.

Politisk veteran og patienternes talerør.

Sådan kan den nu afdøde formand for Danske Patienter og tidligere overborgmester i København, Lars Engberg, med rette beskrives.

quote Tidligere overborgmester Lars Engberg er gået bort alt for tidligt

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune

Han kæmpede i årtier Socialdemokratiets sag i København. I en overgangsperiode var han hovedstadens overborgmester, men både før og efter det embede var det patienternes rettigheder, der fyldte.

Lars Engberg blev 74 år gammel og hyldes efter sin død af både den nuværende overborgmester Frank Jensen (S) og i et mindeord fra Danske Patienter.

- Tidligere overborgmester Lars Engberg er gået bort alt for tidligt, skriver Frank Jensen på sin Facebook-profil, og tilføjer:

- En besindig, grundig og gennemført socialdemokratisk politiker var han. Mine tanker går til Lars' familie. Æret være hans minde.

Lars Engbergs politiske engagement tog for alvor fart, efter han blev medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune i 1982.

Her sad han i 23 år frem til 2005, hvor han de sidste to år bestred posten som overborgmester.

quote En besindig, grundig og gennemført socialdemokratisk politiker var han. Mine tanker går til Lars' familie. Æret være hans minde

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune

Hans mærkesag på rådhuset var særligt det sundhedspolitiske område, hvor han både sad som Sundhedsborgmester og formand for Hovedstadens Sygehusfællesskab.

Desuden var Lars Engberg fra 1990 til 1992 borgmester for Miljø- og Teknikforvaltningen i København, hvorefter han blev borgmester for Sundhedsforvaltningen frem til 1997.

Lars Engberg blev kendt for at være en seriøs og behagelig mand både i politik og som formand for Danske Patienter, hvis formål er at tale patientens sag i den sundhedspolitiske dagsorden.

Var selvskrevet til overborgmesterposten

Jens Kramer forlod i 2004 posten som overborgmester i København, og herefter var det Lars Engberg selvskrevet til at tage over.

Det blev dog kun til 14 måneder på det ærefulde hverv, da Ritt Bjerregaard (S) overtog posten i december 2005.

Før tiden som overborgmester var han direktør for Nyreforeningen. Den stilling vendte han tilbage til, da han forlod borgmesterkontoret.

Han var direktør frem til 2010, hvorefter han blev formand for paraplyorganisationen Danske Patienter. Her sad han frem til 2016.

quote Lars Engberg elskede politik – at spille spillet og nå målene. Og han var dygtig til det

Mindeord fra Danske Patienter

"Lars Engberg elskede politik – at spille spillet og nå målene. Og han var dygtig til det. Da han kom til Danske Patienter var organisationen ung – kun tre år gammel," skriver Danske Patienter i deres mindeord, som et stykke længere nede fortsætter:

"Lars Engberg var vellidt. Han var diplomatisk, dog stålfast – en af dem, man respekterede, fordi han var lige præcis den, han var."

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere