Tidligere borgmester: Kendisliv kostede dyrt

Pia Allerlev mener, at deltagelsen i 'Vild med Dans' og udtalelserne til kulørte blade betød, at hun måtte vinke farvel til sit politiske liv.

Pia Allerslev var i ti år henholdsvis kultur- og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.

Hun blev dog først et kendt ansigt i den brede befolkning, da hun i 2011 deltog i 'Vild med Dans' og i den forbindelse begyndte at optræde i ugebladene og efterfølgende også i andre underholdningsprogrammer. 

- Jeg indrømmer blankt, at jeg stillede op for at få mere politisk gennemslagskraft, fortæller Pia Allerslev i et interview i Hendes Verden.

- Der var faktisk ingen, der kendte mig i København, selv da jeg var borgmester. Men jeg kunne godt se, at hvis jeg skulle have succes i politik, var jeg nødt til at blive mere kendt, og det ville 'Vild med Dans' kunne gøre for mig, uddyber hun til ugebladet.

Fravalgt på grund af kendisliv

Kendislivet viste sig dog at være et tveægget sværd. 

På trods af borgmestertitel og et stort antal personlige stemmer blev hun nemlig vraget som spidskandidat af sit parti Venstre. Det blev omtalt som et dronningemord, og det betød, at Pia Allerslev slet ikke stillede op til kommunalvalget i november 2017.

Selv mener hun, at hun blandt andet blev fravalgt på grund af sit kendisliv.  

- Det kom til at koste mig mit politiske liv, for mine modstandere sagde, at jeg var for useriøs og brugte for meget tid på den slags. Men jeg ville gøre det på samme måde igen, siger den i dag 45-årige Pia Allerlev til Hendes Verden.  

- Det kan godt være, at vælgerne ikke kendte mit valgprogram i detaljer, men de kendte mig måske som et sympatisk menneske, de havde set i et madprogram. Det er fint med mig, uddyber hun.

I dag har Pia Allerslev stiftet sin egen virksomhed og arbejder som selvstændig. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere