Tidligere borgmester: Kendisliv kostede dyrt

Pia Allerlev mener, at deltagelsen i 'Vild med Dans' og udtalelserne til kulørte blade betød, at hun måtte vinke farvel til sit politiske liv.

Pia Allerslev var borgmester i København i ti år. I dag arbejder hun som selvstændig. Foto: Nikolai Linares - Ritzau Scanpix

Pia Allerslev var i ti år henholdsvis kultur- og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune.

Hun blev dog først et kendt ansigt i den brede befolkning, da hun i 2011 deltog i 'Vild med Dans' og i den forbindelse begyndte at optræde i ugebladene og efterfølgende også i andre underholdningsprogrammer. 

- Jeg indrømmer blankt, at jeg stillede op for at få mere politisk gennemslagskraft, fortæller Pia Allerslev i et interview i Hendes Verden.

- Der var faktisk ingen, der kendte mig i København, selv da jeg var borgmester. Men jeg kunne godt se, at hvis jeg skulle have succes i politik, var jeg nødt til at blive mere kendt, og det ville 'Vild med Dans' kunne gøre for mig, uddyber hun til ugebladet.

Læs også Derfor vil Venstre-bestyrelse af med københavnsk borgmester

Fravalgt på grund af kendisliv

Kendislivet viste sig dog at være et tveægget sværd. 

På trods af borgmestertitel og et stort antal personlige stemmer blev hun nemlig vraget som spidskandidat af sit parti Venstre. Det blev omtalt som et dronningemord, og det betød, at Pia Allerslev slet ikke stillede op til kommunalvalget i november 2017.

Selv mener hun, at hun blandt andet blev fravalgt på grund af sit kendisliv.  

- Det kom til at koste mig mit politiske liv, for mine modstandere sagde, at jeg var for useriøs og brugte for meget tid på den slags. Men jeg ville gøre det på samme måde igen, siger den i dag 45-årige Pia Allerlev til Hendes Verden.  

- Det kan godt være, at vælgerne ikke kendte mit valgprogram i detaljer, men de kendte mig måske som et sympatisk menneske, de havde set i et madprogram. Det er fint med mig, uddyber hun.

I dag har Pia Allerslev stiftet sin egen virksomhed og arbejder som selvstændig. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik