Thorning roser politiet for at handle hurtigt og uselvisk

Det er en uendelig trist morgen. To uskyldige har mistet livet i kynisk terrorhandling, siger statsministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder søndag morgen skudepisoderne i København for en kynisk terrorhandling og "uendelig trist".

- Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark, siger hun i en pressemeddelelse.

Et 15 timer langt skuddrama i København sluttede tidligt søndag morgen, da politiet skød og dræbte en mand ved Nørrebro Station, som, man mener, står bag to angreb med cirka 10 timers mellemrum på Østerbro og i Krystalgade.

Den formodede gerningsmand nåede at dræbe to civile mænd og såre fem betjente, inden han selv blev skudt.

Videoovervågning indikerer, at det er den samme person, der begik begge forbrydelser, siger politiet på en briefing søndag morgen.

- Dagen og natten igennem har politiet handlet hurtigt og målrettet for at sikre borgerne, siger statsministeren.

- Jeg er glad og lettet over, at politiet har uskadeliggjort den formodede gerningsmand bag de to skyderier. Jeg vil fortsat opfordre alle til at følge politiets anvisninger og være årvågne, siger hun og fortsætter:

- Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kolleger, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

Allerede lørdag aften og umiddelbart efter meldingerne om skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab sammen under ledelse af Rigspolitiet.

- Regeringen følger udviklingen nøje. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere