Terrortrussel fører til aflysning af dansearrangement

Copenhagen Summer Dance i Politigården bliver ikke til noget denne sommer

Scenografien og omgivelserne har været fantastiske, når Copenhagen Summer Dance hver sommer har afviklet deres traditionsrige danseaften i politigårdens indre gård i København. Men det sker ikke i år - arrangemenetet er aflyst på grund af den aktuelle terrortrussel.

Det oplyser Dansk danseteater, der har stået for arrangementet, som igennem de sidste 12 år har udviklet sig til en fast tradition. Ifølge teateret lyder begrundelsen for aflysningen fra Københavns politi: 

- Københavns Politi har med baggrund i den aktuelle vurdering af terrortruslen og de seneste ugers terrorhændelser i europæiske hovedstæder, truffet beslutning om, at arrangementet 'Copenhagen Summer Dance' og lignende arrangementer i år ikke kan afvikles på Københavns Politigård.

Der er solgt 35.000 billetter til årets Summer Dance, som er fordelt på ni forestillinger med plads til i alt 6084 betalende publikummer og 1350 gratister. Folk, der har købt billet, kan få pengene refunderet. 

- Vi er hos Dansk Danseteater rigtig kede af, at vi ikke kan gennemføre årets 'Copenhagen Summer Dance' i Københavns Politigård, men vi respekterer selvfølgelig vores gode, mangeårige samarbejdspartner Københavns Politis trusselvurdering. Det er klart, at vi ikke kan gå på kompromis med publikums, politiets-og medarbejderes sikkerhed. Det er selvfølgelig dybt beklageligt for både gæster, samarbejdspartnere og fonde, og vi arbejder i øjeblikket  på at finde en god løsning, så vi i fremtiden kan realisere Copenhagen Summer Dance, men dette er endnu ikke afklaret, lyder det fra Tim Rushton, der er kunstnerisk leder hos Dansk Danseteater.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedssalon sigtet for niende gang for at holde åbent

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere