Terrorberedskab giver politiet hotelregning for millioner

Beredskabet i København betyder, at betjente fra hele landet bor på hotel for at hjælpe til med bevogtningen i hovedstaden. Det koster Rigspolitiet knap tre millioner kroner om måneden.

I alt er der blevet brugt 23,2 millioner kroner fra februar til september, og her er eventuelle udgifter til materiel, våben og lignende ikke medregnet. Det viser en opgørelse over udgifterne til beredskabet, som Ritzau har fået aktindsigt i. Pengene er gået til indkvartering, forplejning og transport for betjente, der drager til København som led af det øgede terrorberedskab.

Selv om millionbeløbet kun udgør en lille del af politiets samlede budget, fortæller det alligevel en del af historien om et presset dansk politi, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup: "Det viser noget om en lille del af følgeomkostningerne, der har været siden terrorangrebet i København. Det koster rigtig mange penge for politiet."

Ifølge Ritzaus oplysninger er politibetjentene indkvarteret på hoteller i Københavnsområdet, som politiet har aftaler med. Rigspolitiet oplyser, at det på grund af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan oplyses, hvilke hoteller politiet har aftaler med. For betjente, der bor langt fra København, som eksempelvis kredsen i Nordjylland, vil det typisk fungere sådan, at man rejser mod øst søndag aften og vender hjem igen torsdag aften. Derfor svinger de månedlige udgifter også alt efter, hvilke politikredse der sender mandskab til København. Til bevogtningsopgaver arbejder politiet typisk i 12-timers vagter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere