Teenage-prinser travede løs til Ecco Walkathon

Grevinde Alexandre og hendes to sønner havde i dag snøret vandreskoene til fordel for Ecco Walkathon. Men hvor svært er det lige at lokke to teenagere til at trave med. Vi spurgte Grevinden.

Traditionen tro var det Grevinde Alexandra og prinserne Nicolai og Felix der i dag travede forrest til ECCO Walkathon på Kastellet i København.

- Det er vigtigt at holde fast i en tradition. Nu har jeg støttet ECCO Walkathon i 12-13 år og det er en skøn dag i familiens ånd, hvor vi går tur og støtter et godt formål, fortæller Grevinde Alexandra til TV 2 Lorry.

ECCO Walkathon bygger på, at deltagerne 'går penge ind med fødderne' på en fastlagt rute på enten seks eller ti kilometer.

For hver kilometer deltagerne går, donerer ECCO 7,50 kr. til en god sag. I år kunne deltagerne selv vælge, om pengene skulle gå til Hjerteforeningens forebyggende aktiviteter eller SOS Børnebyerne i Cambodja og Indonesien.

To gode sager der var værd at gå for og Grevinde Alexandre havde da også fået sine to sønner op i rask trav - men hvor let er det lige at lokke to trætte teenagere med?

Se Grevindens svar i videoen ovenfor.

Siden ECCO Walkathon startede, har 450.000 deltagere 'gået penge ind' i hele verden. Sammen har de gået, hvad der svarer til 10 gange rundt om kloden og indsamlet 30 millioner kr. til en række velgørende formål. Alene sidste år blev der i Danmark doneret 820.000 kr.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere