Teaterdirektør er pludselig død

Teatret Republiques direktør, Martin Tulinius, døde pludseligt mandag. Han blev 49 år gammel.

Teaterdirektøren Martin Tulinius blev 49 år gammel. Foto: Andreas Hagemann Bro, Scanpix

Martin Tulinius, teaterdirektør på Republique, døde mandag efter kort tids sygdom. 

På Teater Republiques hjemmeside har medstifter og direktør på teatret, Hans Christian Gimbel, skrevet, at Martin Tulinius gik bort efter en "kort og intens kamp mod kræften".

 I stedet blev han flået væk af en pludselig opstået cyklon, en aggressiv tumor, der som livets djævelskab forårsagede hans alt for tidlige død, kun 49 år gammel

Hans Christian Gimbel, medstifter og direktør på Republique

"Det er ikke alene som en af vores helt store kunstnere, at Martin Tulinius nu vil blive mindet og savnet efter sin alt for tidlige død. Også som et visionært og livssprudlende menneske vil han blive savnet af familie, venner og kollegaer og i stor grad af alle os på og omkring Republique", skriver han i mindeordene

Teaterdirektøren døde på et hospice i København med sine famile omkring sig, skriver BT. 

Martin Tulinius har fire gange vundet en Reumert. Tre gange for årets scenograf og en gang for årets dramatiker. Han var også teaterchef på teatret Kaleidoskop. 

Udover sit virke i teaterverdenen var Martin Tulinius også en ivrig sandskulptør. I sine mindeord sammenligner Hans Christian Gimbel sin vens alt for tidlige død med en sanskulptur:

"Nu er det Republiques medstifter og kunstneriske leder, Martin Tulinius, der som en sandskulptur er vasket bort. Dog ikke af det forudsigelige tidevand."

Han begraves onsdag den 19. oktober i Hellig Kors Kirke, Kapelvej 38, København N

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?