Taxakaos i lufthavnen: 'De har handlet bevidst og i ond tro'

Taxaselskaberne ved CPH Lufthavn har interne stridigheder over starttaksten. TaxiNord sætter prisen højere end den takst, som Taxinævnet har fastsat.

- Nogen har fortolket det på én måde, nogen har fortolket det på en anden måde. Og derfor er det lige præcis det, vi er interesseret i - en afklaring af, hvordan taxaregulativet skal fortolkes. 

Sådan siger direktøren i TaxiNord, Carsten Aastrup, til TV 2 Lorry. Det, han taler om, er startprisen, når man sætter sig ind i en taxa i Københavns Lufthavn. Taxinævnet har fastsat prisen til 24 kroner, men alligevel tager TaxiNord 37 kroner i startpris.

Udtalelsen får Thomas Bak (V), der er medlem i Taxinævnets Forretningsudvalg, til at reagere.

- Der er intet fortolkning. TaxiNord har spurgt Taxinævnet om det her, og det er en dialog, vi har haft med dem i seks måneder. De har bevidst og i ond tro valgt at åbne for, at man kan tage 37 kroner for en tur i lufthavnen. 

quote Generelt har Øbro et behov for at snakke om alle mulige andre i stedet for at fokusere på sig selv.

Carsten Aastrup, Direktør i TaxiNord

Taxinævnet er ikke de eneste, som har bemærket, at TaxiNord tager 13 kroner mere i startpris end de tre resterende selskaber, som kører ture fra lufthavnen. Også hos Amager-Øbro Taxi synes man, at det er uheldigt. 

- Hvis vi står her og siger, at Uber skal overholde reglerne, og VI ikke skal - det hænger ikke sammen. 

Det fortæller Thomas R. B. Petersen, direktør i Amager-Øbro Taxi. Men den forklaring har Carsten Aastrup fra TaxiNord ikke så meget til overs for. 

- Jeg kan ikke se sammenhængen. Og generelt så har Øbro bare et behov for at snakke om alle mulige andre i stedet for at fokusere på sig selv. 

Pressechefen i Københavns Lufthavne, Kasper Hyllested, er opmærksom på debatten og har derfor sendt et brev til de taxaselskaber, som kører fra lufthavnen. Her opfordres de til at fastholde den lave takst for alle rejsende. Imens har Thomas Bak fra Taxinævnets Forretningsudvalg et par råd til de passagerer, som bliver opkrævet 37 kroner fra start. 

- I første omgang skal folk nægte at betale mere end 24 kroner. Det er det mest effektive. Så må taxaen jo køre, og så kan man gå hen til et af de tre andre selskaber.