Taxachauffører forbereder ny Uber-aktion

Københavnske taxachauffører gør klar til større aktion ved Christiansborg i eftermiddag

Krigen i taxabranchen er ikke slut. Langtfra. Og i dag gør københavnske taxachauffører fra de etablerede selskaber klar til endnu en aktion mod klassens uartige dreng - selskabet Uber.

Aktionen er en protest imod, at regeringen endnu ikke har stoppet det, som taxachaufførerne betegner som Ubers systematiske brud på taxiloven. Det er en række chauffører, der på de sociale medier har planlagt morgendagens protest, men den landsdækkende brancheforening Dansk Taxi støtter op.

      - Vi vil gerne vise, at vi er her endnu, fortæller Palle Christensen, der er bestyrelsesformand i Taxa 4x35 og med i Dansk Taxi, til Avisen.dk.

For få uger siden blokerede omkring 300 taxachauffører hele Kongens Nytorv i København, og Palle Christensen vurderer, at dagens aktion sagtens kan få mere end 200 chaufører til at aktionere ved Christiansborg.

Politiet forbereder i øjeblikket sager mod en række chauffører, der kører for Uber - men konkurrencen fra det billige selskab, der betjener sig af private biler og uuddanede chauffører, fortsætter.

Det har ført til tiltagende protester fra den etablerede taxabranche - og kulminerer altså i dag, når chaufførerne samles under parolen: "Stop u(ber)lovlighederne nu!"

Trafikanter, der skal gennem København omkring klokken 13, bør formentlig undgå området omkring Christiansborg, hvis de vil undgå at sidde fast i de forventede trafikpropper.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere