Taxachauffør om Uber-lukning: Pragtfuldt!

Stemningen var høj blandt chaufførerne på taxaholdepladsen ved Københavns Hovedbanegård, efter Uber meldte ud, at de lukker tjenesten i Danmark.

Der spiller et smil på læben hos gruppen af taxachauffører, der står samlet foran vognene på taxaholdepladsen ved Københavns Hovedbanegård. Nyheden om at kørselstjenesten Uber lukker i Danmark er blevet  vel modtaget her. 

- Pragtfuldt, det skulle bare være sket for længe siden, men myndighederne herhjemme, de rider ikke samme dag, som de har sadlet, siger Ole Jørgensen, der har kørt taxa i 36 år og fortsætter: 

quote Den er euforisk. Så blev det atter jul.

Leif Madsen, taxachauffør

- Det var ikke ligefrem sådan, at vi kørte rundt og trykkede på hornet, men det burde vi måske have gjort af bar glæde. Alle er glade for, at det endelig er sket, siger Ole Jørgensen.

Det er kollegaen Leif Madsen fuldstændig enig i. På spørgsmålet om, hvordan stemningen er, lyder svaret: 

- Den er euforisk. Så blev det atter jul. Det er klart, når man i to et halvt år har bekæmpet folk, der begår kriminalitet og stjæler penge op af vores lomme ved at bryde alle de regler, vi er underlagt, så er det da rart, at de stopper, siger taxachauffør Leif Madsen. 

Uber har valgt at lukke tjenesten i Danmark, efter eget udsagn, som en reaktion på, at den kommende taxalovgivning, vil gøre det vanskeligt at drive Uber videre i sin nuværende form. 

Flere taxa-kunder

Uber lukker tjenesten i Danmark fra d. 18. april, og så håber taxachaufførerne, at flere kunder igen vælger at køre taxa. 

- Det er ikke alle Ubers kunder, der nødvendigvis kommer over i taxaerne, det er vi jo helt vidende om, men kommer bare halvdelen af dem tilbage, så er det fantastisk, siger Leif Madsen. 

For Ole Jørgensen får det ikke den store betydning i hverdagen, for han arbejder i dagtimerne. 

- Det er de stakkels natfolk, der har lidt under, at de der [Red.: Uber-chaufførerne] kører rundt om natten, specielt i weekenden, hvor der er noget at lave. Der har de mistet mange penge, siger Ole Jørgensen. 

Ifølge formanden for brancheforeningen Dansk Taxi Råd, John Lindbom, har har branchen mistet omkring fem procent af omsætningen fredag og lørdag nat, efter at Uber kom til landet for to et halvt år siden. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere