Syv af syv partybusser dumper polititjek: Flere chauffører havde ikke kørekort

Samtlige af de partybusser, som Københavns Politi lørdag aften stoppede i en razzia, havde fejl og mangler så slemme, at de fik forbud mod at køre videre.

Spærrede nødudgange, manglende kørekort og brud på reglerne om alkoholbevilling.

En poltirazzia lørdag aften og nat målrettet partybusser i København resulterede i, at samtlige syv af syv tjekkede busser fik forbud på stedet mod at køre videre.

Gældende for alle syv busser var, at der enten var helt eller delvist spærret for nødudgange.

To af de standsede chauffører ikke havde erhvervskørekort til stor personbil, mens én chauffør ikke engang havde kørekort til at føre en stor personbil. En anden chauffør havde slet ingen tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring.

Det oplyser Københavns Politi.

- Når partybusserne kører rundt i København, er det oftest med feststemte mennesker, som kan være berusede. Derfor er det vigtigt, at de sikkerhedsmæssige foranstaltninger er i orden, siger Peter Veje fra Københavns Politis færdselsafdeling.

- Man skal være klar over, at det handler om sikkerhed, og det kan have katastrofale følger at for eksempel nødudgangene i en bus er spærret, siger han i en pressemeddelelse.

Nogle chauffører og firmaer kan også se frem til sigtelser for diverse overtrædelser omkring reglerne for alkoholbevilling.

Desuden bliver alle festbusser nu indkaldt til syn.

Københavns Politi oplyser, at de vil fortsætte indsatsen omkring trafiksikkerhed, herunder kontroller med partybusser.

Partybusser lever ikke op til sikkerhedskrav