Syrer fik svensk hjælp før muligt bombeangreb i København

En syrisk mand, bosiddende i Sverige, har angiveligt hjulpet en 21-årige mand, der er tiltalt for at planlægge terror i København.

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Den 21-årige syrer, der er tiltalt for at have planlagt et terrorangreb mod København, har angiveligt fået hjælp fra en syrer bosat i Malmø. 

Det skriver Berlingske efter dagens retssag. 

De to personer skulle angiveligt have skrevet sammen via telefonen med app'en WhatsApp - før anholdelsen i november 2016.

Den tiltalte skulle ligeledes have kommunikeret med en person via Facebook Messenger. Der opstod dog under retssagen forvirring om, hvorvidt de to kontaktpersoner i virkeligheden er den samme, da tiltalte kom med modsatrettede forklaringer. 

Læs også Syrer tiltalt for terrorplaner: Her er stridspunkterne fra retssag

Kontaktperson anholdt i forbindelse med angreb i Malmø

Det er ifølge Berlingskes oplysninger lykkedes de tyske myndigheder at linke det svenske mobilnummer, som den terrortiltalte har været i kontakt med på WhatsApp, til en person i Malmø.

Denne person skulle være en 30-årig mand, der har været anholdt for et angreb på en shia-moske i Malmø i oktober sidste år. 

Han var tiltalt for at kaste to molotovcocktails ind gennem et vindue i bygningen, men blev i april frikendt i sagen på grund af manglende beviser, skriver Berlinske. 

Ifølge den terrortiltaltes eget udsagn modtog han instrukserne til forberedelse af angrebet i København, fordi personen i Malmø selv var under overvågning sidste efterår.

Læs også SikkerhedsBranchen: Betonklodser stopper ikke terrorister

Der afsiges dom onsdag i retssagen. 
 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik