Sygeplejersker: En klog investering i fremtiden

Dansk Sygeplejeråd er begejstret over budgetaftalen i København, hvor der er flere penge på vej til at hjælpe udsatte børn

Flere elementer i Købehavns budgetforlig, som blev indgået her til aften, møder ros fra Dansk Sygeplejeråd.

Et af de forslag, som møder særlig begejstring er to millioner kroner, der skal “…styrke den tidlige indsats, så børn i udsatte familier kommer i dagtilbud og bliver stimuleret motorisk, socialt og sprogligt.” 

Pengene skal udmøntes via sundhedsplejen, og bygger på et succesfyldt projekt i bydelen Tingbjerg. I projektet støttede og motiverede sundhedsplejerskerne udsatte familier til at bruge byens daginstitutioner, og var i dialog med forældrene om børnenes trivsel, både fysisk, psykisk og socialt. 

“Det er så vigtigt med en tidlig indsats, og det er den billigste og bedste måde at hjælpe udsatte familier på. Det er så vigtigt, at der er sundhedsprofessionelt personale til at støtte familierne og de to millioner kroner er en kærkommen håndsrækning,” siger Vibeke Westh, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd. Hun glæder sig også over, at forliget indeholder flere ressoucer til daginstitutioner, så institutioner med mange udsatte børn får en højere normering.

Generelt er sundhedsplejen et godt sted at starte, når man vil gøre en indsats for udsatte familier, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd: 

“Sundhedsplejen er unik ved, at de kommer i alle typer af familier og i alle hjem. Alle har brug for sundhedsplejersken, og derfor føles det ikke stigmatiserende at bede om hjælp eller få besøg. Sundhedsplejerskerne har en specialuddannelse i børns udvikling og familiers trivsel, og er derfor klædt rigtig godt på til også at løfte opgaven med de udsatte børn,” siger kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Signe Hagel Andersen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Adeas Care

Privathospital får påbud på grund af fejl og mangler

nadia ljungberg lodret

Vaccineret sygeplejerskes coronapas udløber måske snart: "Jeg savner klar besked"

40_percent

playKæmpe nødlager i Greve skal servicere hele EU med værnemidler

WeB_Cover

playFolk tror, Thomas er dum: Men nu skal nyt symbol hjælpe ham

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere