Sygemeldt borgmester har afleveret lægeattest

Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen har været sygemeldt i godt fire måneder. Nu har hun afleveret en lægeattest til kommunen.

Københavns Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Teknik- og miljøborgmesteren i Københavns Kommune, Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen, har afleveret en lægeattest til kommunen.

Det sker på baggrund af, at forvaltningen har bedt hende om det.

Borgerrepræsentationens Sekretariat skrev onsdag til borgmester Ninna Hedeager Olsen, hvor de bad hende om at indlevere en lægeattest, der dokumenterer, at hendes fravær er lovligt. Det vil sige, at det skyldes sygdom, som udgør en forhindring for varetagelse af det kommunale hverv.

Det oplyser Københavns Kommune Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Flere medier har berettet, at Ninna Hedeager Olsen under sit sygefravær har serveret på sin venindes kro, Thunø Kro på øen Tunø - på trods af, at hun har været sygemeldt i fire måneder med en månedsløn på knap 90.000 kroner.

Uarbejdsdygtig til 25. september

Presseomtalen fik sekretariatet til at bede om en lægeattest, og af den fremgår det, at lægen har vurderet, at der foreligger uarbejdsdygtighed fra den 23. april til den 25. september 2019.

”Det er Borgerrepræsentationens Sekretariats vurdering, at lægeattesten dokumenterer, at borgmester Ninna Hedeager Olsen fortsat har lovligt forfald på grund af sin helbredstilstand, jf. kommunestyrelseslovens § 15, stk. 2.”, står der i pressemeddelelsen fra Københavns Kommune.

Borgmesteren blev sygemeldt, efter det kom frem, at en mand var mistænkt for voldtægt af en kvindelig gæst til en fest i borgmesterens lejlighed.

Enhedslisten har forklaret, at Ninna Hedeager Olsen af fagpersoner er blevet anbefalet at sygemelde sig indtil efter retssagen, som er planlagt til 28. august og vare en dag.

Ninna Hedeager Olsen kan ifølge reglerne være sygemeldt i ni måneder med fuld løn uden modkrav.

DF'er: Vend tilbage eller træk dig

Tidligere har lokale politikere i København opfordret Enhedslisten til at fremlægge dokumentation for, hvad borgmesteren fejler.

Selv om Ninna Hedeager Olsen har afleveret en lægeattest, opfordrer den tidligere københavnske kultur- og fritidsborgmester og nuværende 2. næstformand i Københavns Borgerrepræsentation Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti hende til enten at vende tilbage til arbejdet eller trække sig fra sin post, skriver Jyllands-Posten.

Da Enhedslisten onsdag holdt pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde, var den politiske ordfører, Pernille Skipper, ikke meget for at tale om sin sygemeldte partifælle - det til trods for, at sagen fyldte meget hos de fremmødte journalister. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik