Svindeldømt overlæge fortsætter på sygehus

Den dømte overlæge Peer Grande beholder sit job på Nykøbing F. Sygehus til trods for millionsvindel.

I slutningen af november blev overlæge Peer Grande dømt for bedrageri for cirka 2,3 millioner kroner i sin tid som læge på Rigshospitalet.

Men dommen får ingen indflydelse på overlægens nuværende ansættelse på Nykøbing F. Sygehus.

- Peer Grande har fået og accepteret sin dom. Retten har besluttet, at han kan fortsætte sit virke som læge, og vi er ikke en ekstra domstol, fastslår sygehusdirektør fra Nykøbing F. Sygehus, Arne Cyron, i en pressemeddelelse.

Han forsvarer Peer Grandes ansættelse med, at han ikke skal have ansvar for økonomi i sit arbejde som hjertelæge.

- Peer Grande er ansat som hjertelæge uden ansvar for økonomi. I de par år Peer Grande har været ansat her, har han udført sit arbejde til stor gavn for vores hjertepatienter, og det, er jeg glad for, kan fortsætte, siger han.

Peer Grande blev i november idømt halvandet års betinget fængsel for svindel med forskningsmidler. Retten besluttede samtidig, at overlægen skal afsone 250 timers samfundstjeneste.

Da dommen blev afsagt, udtalte sygehusdirektør Arne Cyron til Ritzau, at det var for tidligt at spå om, hvorvidt Peer Grande stod til at miste sit arbejde.

Sygehusledelsen har siden drøftet spørgsmålet med sine jurister, og her har konklusionen altså været, at Peer Grande kan fortsætte sit arbejde.

Sagen begyndte at rulle tilbage i sommeren 2013, hvor Jyllands-Posten bragte de første af en række afsløringer om rod i offentlige forskningsmidler.

Forskningspengene var indbetalt af et medicinalfirma og blev blandt andet brugt på at købe Rolex-ure, middage og flybilletter.

Region Hovedstaden iværksatte på baggrund af afsløringerne en revisionsundersøgelse, og i forløbet blev fem læger politianmeldt og efterfølgende sigtet.

Peer Grande arbejder i dag på Nykøbing F. Sygehus, efter at han blev hjemsendt fra sit arbejde på Rigshospitalet i forbindelse med sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere