Sverige står klar til at hjælpe med eftersøgning af Kim

Det svenske politi er i konstant kontakt med det danske politi i indsatsen på at finde journalisten Kim Wall.

Foto: Dragør Luftfoto / Kjeld Madsen

Det svenske forsvar og kystvagt står klar til at hjælpe danskerne med at finde den svenske journalist Kim Wall. Det svenske politi er konstant i kontakt med det danske politi, men på nuværende tidspunkt har politiet i Danmark ikke anmodet om hjælp.

- Der findes ikke en forespørgsel lige nu. Men det kan pludselig blive aktuelt. Vi er i konstant kontakt og følger udviklingen nøje siger Anna Göransson fra Skånes Politi til det svenske medie Dagens Nyheter.

- Vi tilbyder vores tjenester i søgningen, hvis det danske politi ønsker os til at hjælpe i de svenske farvande. Så vi er klar til at hjælpe, siger Anna Göransson.

Ifølge Dagens Nyheter kan det svenske politi stå klar med både trænede dykkere og helikoptere samt bevæbnede svenske styrker og kystvagter og sonar-udstyr, der kan bruges til at skabe et klart billede af, hvordan der ser ud på havbunden. 

Forsvaret står klar med undersøiske eksperter. Hvis det svenske farvand skal undersøges, skal de have tilladelse, og ifølge Marie Pilsäter, der er kommunikationsansvarlig hos det svenske forsvar, er der allerede givet en sådan tilladelse.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik