Sverige dropper lukningen af Øresundsbroen

Det omstridte lovforslag om at indføre grænsekontrol bliver alligevel ikke til noget, lyder det nu.

Den svenske regering opgiver et omstridt forslag om at lukke Øresundsbroen på grund af flygtninge- og migrantstrømmen. Det skriver det svenske medie SVT.

Det sker efter skarp kritik fra den svenske regerings rådgivende lovudvalg, Lagrådet.

- Som følge af kritikken fra Lagrådet har regeringen bestemt sig for at droppe forslaget om broen, siger Annika Hirvonen Falk, næstformand i justitsudvalget i den svenske riksdag og medlem af Miljöpartiet, der sidder i en mindretalsregering med Socialdemokraterna.

Beslutningen bliver taget senest onsdag, når lovforslaget ventes at blive præsenteret i Riksdagen, det svenske parlament. Tidligere på dagen sagde Moderaterna, at partiet ikke var klar til at støtte regeringens forslag.

Antallet af asylansøgere er faldet i Sverige, efter at landet indførte grænsekontrol for lidt mere end en måned siden. Lovforslaget om lukningen indeholdt blandt andet indførslen af identitetskontrol på tog og busser og muligheden for at lukke Øresundsbroen i nødsituationer.

Lagrådet er stærkt kritisk og mener, at forslaget minder om en undtagelsestilstand.

Kritikken går blandt andet på, at et sådant indgreb i lovgivningen kun bør indføres på baggrund af grundige undersøgelser.

Derudover skrev Lagrådet i en udtalelse, at forslaget er blevet til for hurtigt, hvilket har givet de berørte myndigheder meget kort tid til at gøre indsigelser, samt at det strider mod asylretten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere