Svensk tilskuerinvasion til EM i svømning i København

Interessen for EM i svømning i København er stor hinsidan.

EM i svømning i Royal Arena 13.-17. december tegner til at blive en kæmpe tilskuerfest.

Udover de mange danskere, som over fem dage vil heppe danskerne gennem vandet, har svenske fans købt flere end 2.000 billetter, så støtten bliver enorm til det svenske hold, der tæller 24 svømmere.

Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse,

Den altoverskyggende profil og medaljekandidat på det svenske svømmelandshold er 24-årige Sarah Sjöström.

Hun er en af Sveriges største sportsstjerner, og den 24-årige olympiske mester fra 2016 og tredobbelte verdensmester fra i år glæder sig til at svømme i København foran et stort næsten-hjemmepublikum.

- Det bliver en fantastisk oplevelse at svømme EM så tæt på Sverige, og jeg ser frem til at konkurrere i København, hvor de mange svenske svømmefans kommer for at heppe på hele det svenske hold og skabe en fantastisk stemning, siger Sarah Sjöström i pressemeddelelsen.

Blå-gult på lægterne

Svenskernes sportschef Ulrika Sandmark håber svenskerne kan hjælpe de mange rød-hvide fans med at skabe en unik kulisse i Royal Arena.

Vi forventer en lige så stor svømmefest i København her i december som den der var senest EM blev afholdt i Danmark i 2013. Det betyder utrolig meget for vores svømmere, at så mange svenske fans vil være på plads i København for at støtte os, og jeg håber, der bliver masser af gult og blåt på lægterne og at de får chancen for at synes med på den svenske nationalmelodi mange gange, lyder det fra sportschefen i pressemeddelelsen.

Udenlandske tilskuere er en stor gevinst København

I alt er over 20 procent af billetterne solgt til fans fra udlandet, og hele 28 lande vil være repræsenteret på tilskuerpladserne, når Royal Arena for første gang bliver omdannet til en sportsarena for de omkring 700 svømmere, der kommer til Danmark for at kæmpe om 40 medaljesæt.

- Som vært for EM i svømning ser vi frem til at byde tusindvis af svømmeglade fans fra hele verden velkommen i København – til det første sportevent i vores smukke Royal Arena. Store sportsbegivenheder skaber sammenhold, tiltrækker mange turister og bidrager til en positiv udvikling af København, siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S).

- EM i svømning bliver den første sportevent i Royal Arena. Der er stor interesse for dette EM både nationalt og internationalt: Billetkøbere fra 28 nationer tegner sig for 20 procent af det samlede billetsalg, og svenskerne har allerede købt over 2.000 billetter og kommer også over sundet for at gøre Royal Arena til svensk hjemmebane. Der er derfor lagt op til et brag af en event, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, en af partnerne for EM i svømning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere