Succes: København blandt de hurtigst voksende rejsemål

København er en af de hurtigst voksende rejsedestinationer i Europa. Det viser en ny international rapport.

Både hoteller, restauranter og handlende har god grund til at finde de ekstra brede smil frem. 

Turisterne valfarter nemlig til København – og den tendens ser ud til at fortsætte.

Mastercards årlige rapport Global Destination Cities Index, som netop er blevet offentliggjort, viser, at København over de seneste syv år har haft en samlet stigning af internationale besøgende på i alt 7,7 procent.

Rapporten anslår, at der i 2016 vil komme i alt 1,63 millioner internationale besøgende til København. Heraf vil hele 96,1 procent af dem være i København som turister. 

Signe Jungersted, udviklingschef i Wonderful Copenhagen, udtaler til Finans.dk:

- København har en stærk international appel som en storby med historiske og kulturelle oplevelser blandet med en moderne og afslappende urban livsstil, bl.a. vores gastronomi, cykelkultur og brug af byrummet. Det, kan vi se, afføder stor interesse fra toneangivende medier og såkaldte influencers. Samtidig er København en internationalt tilgængelig by med en lufthavn og et rutenet, der er større end byens størrelse tilsiger.

Rapporten forudser, at internationale gæster i 2016 i alt kommer til at bruge knap 6 milliarder kroner i København på shopping, overnatning, transport med mere. 

Vores skandinaviske naboer elsker København

Det er især vores skandinaviske naboer, der er særligt glade for at besøge København. Rapporten estimerer, at over 200.000 svenskere besøger København i løbet af 2016, hvilket placerer Stockholm som den by, der sender flest besøgende til København.

Herefter kommer besøgende fra henholdsvis London og Oslo.

Samtidig viser rapporten generelt set et billede af, at danskerne rejser mere og mere.

Ifølge Lise Bruun Ryttov, Senior Account Manager og ansvarlig for det danske marked for Mastercard, er det et udtryk for, at storbyerne bliver mere og mere forbundne: 

- Det rejse- og forbrugsmønster, vi kan se i rapporten, viser, at verdens storbyer bliver mere og mere forbundne. Derfor bliver det vores opgave at udvikle produkter og betalingsløsninger, der gør det problemfrit at krydse grænser og udnytte alt, hvad verdens byer har at byde på, siger Lise Bruun Ryttov.

Når danskerne selv skal udenlands, så er favoritdestinationen byernes by; Paris.

Ifølge rapporten vil knap en halv million danskere have besøgt Paris, når 2016 er omme.

Tal fra undersøgelsen: