Styrelse politianmelder ny app: Nu svarer UBR City igen

Politiet skal nu vurdere, om den nye transporttjeneste UBR City holder sig inden for lovgivningen.

Selv om den nye transporttjeneste UBR City på et pressemøde i dag forsikrede, at tjenesten holder sig inden for lovgivningen, synes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke at være helt overbevist.

I hvert fald har styrelsen mandag eftermiddag valgt at politianmelde UBR City for det, styrelsen kalder ”en mulig overtrædelse af taxiloven”.

- Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt UBR City overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse – det vil sige i strid med bestemmelsen i taxilovens §1, stk. 1. Styrelsen overvåger i øvrigt løbende markedet for personbefordring og vurderer herunder lovligheden af nye services, som lanceres, siger vicedirektør Keld Ludvigsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i en kortfattet pressemeddelelse.

"Ren chikane"

UBR Citys pressechef, Per Jakobsen, fastholder over for TV 2 Lorry, at der er tale om en transporttjeneste, ikke en taxatjeneste. Han opfatter styrelsens skridt som ren chikane - og har derfor valgt selv at indgive en politianmeldelse.

- Vi er ikke blevet kontaktet af styrelsen, som man skal ifølge forvaltningsloven. Vi har derfor politianmeldt styrelsen i dag. Jeg håber på et hurtigt svar fra politiet om at sagen mod os ikke bliver til noget, siger Per Jakobsen.

UBR City opererer helt lovligt, understreger han.

Ingen kontakt fra styrelsen

- Vi har intet at skjule. Hvis nogen kan overbevise os om, at vi gør noget ulovligt, så lukker vi dagen efter. Det er lovligt efter vores overbevisning – og ifølge de advokater og jurister, vi har talt med. Var der en fagmand fra styrelsen, der ville kontakte os, så kunne man have gjort det, siger Per Jakobsen, der egentlig er træt af situationen.

- Men hvis det er hvad skrivebordsgeneralerne kan mande sig op til, så er det jo sådan det er, siger han.

Over 100 chauffører er allerede tilmeldt tjenesten, hvis navn minder meget om Uber, der nu har trukket sig fra det danske marked.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ønsker ikke at kommentere politianmeldelsen af styrelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere