Studerende til kamp mod plastic: Arrangerer stort motionsløb

En gruppe studerende fra Copenhagen Business Academy har arrangeret et stort motionsløb på Amager for at sætte fokus på plastic i verdenshavene.

- Arrangementet er skabt på baggrund af egen interesse for emnet. Vi har hørt, at der i år 2050 er mere plastic end fisk i havene, og det skal vi have sat fokus på.

quote Det er første gang, vi afholder eventet - men vi håber selvfølgelig på, det kan blive et tilbagevendende event, som kan afholdes hvert år.

Viktoria Smidth Knudsen, Medarrangør, The Ocean Run 2018

I samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change har Viktoria Smidth Knudsen og fem medstuderende fra service management på Copenhagen Business Academy sat sig for at arrangere et stort motionsløb d. 7 april på Amager Strandpark.

Motionsløbet, der har fået navnet The Ocean Run 2018, er for alle og har fokus på plastic i verdenshavene, som globalt er et stort problem for havmiljøet.

- Det er første gang, vi afholder eventet - men vi håber selvfølgelig på, det kan blive et tilbagevendende event, som kan afholdes hvert år, siger Viktoria Smidth Knudsen.

Interessen for motionsløbet har allerede været stor på sponsorsiden, som allerede tæller navne som Den Blå Planet, Steep & Deep, Arval og Café Pheenix.

Sponsorerne har doneret præmier, som kan vindes til motionsløbet ved køb af lodder - pengene fra lodsalget vil herefter blive doneret til organisationen Plastic Change, ligesom også overskuddet fra salg af mad og drikke vil blive.

 
 
Foto: The Ocean Run

Penge går til danske plasticbekæmpere

Til samme organisation bliver der også doneret et økonomisk beløb, hver eneste gang en deltager krydser målstregen efter 2 km, som er rutelængden på Amager Strandpark. Som deltager må man dog løbe lige så mange runder, man vil, så selvom alle kan være med, er især langdistanceløbere velkomne.

quote Jo bedre løber, man er, jo bedre bliver det. Vigtigst af alt er selvfølgelig i første omgang bare at få sat fokus på problematikken omkring plastic i verdenshavene, men jo flere penge, vi kan få doneret til bekæmpelse af plast i verdenshavene, desto bedre er det.

Viktoria Smidth Knudsen, Medarrangør, The Ocean Run 2018

- Jo bedre løber, man er, jo bedre bliver det. Vigtigst af alt er selvfølgelig i første omgang bare at få sat fokus på problematikken omkring plastic i verdenshavene, men jo flere penge, vi kan få doneret til bekæmpelse af plast i verdenshavene, desto bedre er det, siger Viktoria Smidth Knudsen.

Til motionsløbet handler det "kun" om at løbe eller gå, og ikke om at samle skrald undervejs, mens man løber - et fænomen, der kaldes "plogging", og som ellers er kommet meget frem på det seneste. Til The Ocean Run 2018 handler det kun om at samle penge ind til organisationen Plastic Change.

- Problemet med plast er heldigvis ikke så stort på Amager Strandpark, men stedet er perfekt til et motionsløb med en rute på 2 km - det er tæt på havet, og fokus med arrangementet er på plastic i havene, siger Viktoria Smidth Knudsen.

Hvis man ønsker at deltage, kan man tilmelde sig her - det koster 25 kroner i depositium for en chip, der sættes på skoen og registrerer, hvor mange runder man løber. Hvis man vil kan man dog vælge at donere de 25 kroner til det gode formål.