Studerende sover på skolen i protest

De pædagogstuderende er stærkt utilfredse med ledelsen, og derfor fastholder de en blokade af Campus Carlsberg natten over.

De studerende har fået nok af ledelsen på det nye Campus Carlsberg, UCC.

quote Vi mangler noget mere konkret og håndgribeligt fra ledelsen, før vi ophæver blokaden.

Thea Caroline Gambill, faglig sekretær i de Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS

Derfor har de hele dagen blokeret ledelsesgangen på campus i håb om, at ledelsen vil indfri en række krav. Ledelsen har svaret på elevernes krav - men ikke tilfredsstillende nok, mener de.

Eleverne bliver derfor og sover på skolen, og blokaden vil de fortsætte indtil tirsdag klokken 17.00. 

- Vi mangler noget mere konkret og håndgribeligt fra ledelsen, før vi ophæver blokaden, siger Thea Caroline Gambill, der er faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS.

Lige nu holder 20 elever skansen. 

Ledelsen har kun svaret på to ud af 11 krav

Siden september, hvor UCC flyttede ind i de nye bygninger i Carlsberg Byen, har de studerende råbt op, blandt andet fordi de ikke fik skemaer til længere perioder af gangen, har manglet vejledning og ikke mener, at eksamenstiderne er blevet varslet tidsnok. 

Nu har de stillet 11 krav til ledelsen, som de vil have opfyldt, hvis ikke der skal laves yderligere protester og blokader.

Men de mener kun, at ledelsen har forholdt sig til to af de 11 krav. Det gælder blandt andet kravet om, at modulerne afsluttes med feedback fra lærerne, som ledelsen har indvilget i.

Her er de 11 KRAV TIL UCC FRA STUDERENDE

 UCC: "Kravene er indfriet"

Hos ledelsen mener man, at mange af kravene allerede er indfriet: 

- Ni af deres elleve krav er vi kommet i møde, mens de to sidste altså skal løses på ministerniveau, siger uddannelsesdirektør ved UCC, Lisbeth Harsvik til TV 2 Lorry.

quote Vi er selvfølgelig bekymrede og kede af den reaktion, der er fra de studerende. Vi kan godt forstå en stor del af deres utilfredshed. Og vi forsøger at løse det her, inden for de rammer vi har.

Lisbeth Harsvik, uddannelsesdirektør ved UCC

Thea Caroline Gambill informerer, at ledelsen er gået med til at lægge pres på ministeren ved at sende en pressemeddelelse ud om kravet om, at praktikperioden skal placeres som i 2007-uddannelsen, så den passer bedre ind i de øvrige undervisningsmoduler og prøver.

- Vi er selvfølgelig bekymrede og kede af den reaktion, der er fra de studerende. Vi kan godt forstå en stor del af deres utilfredshed. Og vi forsøger at løse det her, inden for de rammer vi har, siger hun. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mads Raben, Danmarksmester i Matematik

playMads fra Lejre er Danmarksmester i matematik

efterskoleelever samler ind til hjemløse

Nedlukket efterskole hjælper hjemløse rumænere

20210115-162104-A-1920x1280we

Elever skal til færre eksamener i skoler og gymnasier

Rungsted Gymnasium

playGymnasielever overraskes af rektor: Kører ud med gaver og ’savner jer’-brev

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere