Studerende: Skær i SU'en

Hver anden studerende vil ikke have skåret mere i budgetterne på uddannelsesinstitutionerne. Hellere tage lidt af SU'en, siger halvdelen til tænketanken DEA.

Foto: TV 2 Lorry

-Jeg ville tage to procent af SU'en , siger Camilla Helmer Jönsson, der læser Jura på Københavns Universitet.

Helt overraskende mange unge har svaret at de syntes det er SUéns tur til at holde for , hvis der skal spares mere på uddannelsesområdet.

Tænketanken DEA har spurgt 1772 studerende i Danmark, Norge, Finland og Sverige om hvor det giver mest mening at skære to procent, hvis valget står mellem budgetterne til institutionerne eller SU'en. Det skriver Politiken.

Og 56 procent af de danske studerende angiver altså at det er i SUén.

Det overrasker Stina Vrang Elias, administrerende direktør i DEA.

- Det er et bemærkelsesværdigt resultat, for det havde været langt nemmere for de studerende at svare, at det er underviserne, der skal løbe hurtigere, hvis der skal spares. Det, de studerende siger, er, at de rigtig gerne vil have kvalitet på uddannelserne, selv om det skal koste på deres levevilkår, siger hun til Politiken.

- Man kunne spare lidt på undervisernes lønninger, siger Kasper Fjeldsted, 25 år, der læser byplanlægning på RUC. HAn er overrasket over at det igen er uddannelsesområdet ,der skal spare.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik