Studerende lever i byggekaos på Amager

250 udenlandske studerende lever lige nu i byggekaos på Amager i København.

02:25

1 af 2

250 internationale studerende har fået sig en fæl overraskelse på Amager.

De spritnye kollegieværelser, som de er flyttet ind i på Krimsvej, er nemlig slet ikke bygget færdige endnu. To af kollegiets tre etager er efter halvanden uge stadig en byggeplads, og anden etage er helt ubeboelig, skriver metroXpress.

- Det hele er bare lappeløsninger, og de giver os ikke nogle reelle deadlines. Det virker, som om de er ligeglade med, at vi ikke kan bo her. Det er virkelig frustrerende, siger Tom Jessup fra Australien til metroxpress. Han bor i et ufærdigt værelse med en fremmed studerende.

Det er Københavns Universitets boligfond, som står for de studerendes lejekontrakter. Her er man også ked af situationen.

- Det er en super skidt sag, som vi er meget kede af. Og ja, det sender desværre et dårligt fremtidigt signal til udenlandske studerende, siger direktør Charlotte Simonsen til metroXpress.

Hun siger, at bygherren ikke har overholdt kontrakten vedrørende byggeriets deadline, og at boligfonden vil de studerende en kompensation, der svarer til to måneders husleje.

Bygherren Cph Studio Hotel lægger sig også fladt ned og undskylder for kaosset.

- Vi går 10-15 lejligheder igennem om dagen, men der går nok én til halvanden måneds tid endnu, før alt står helt færdigt, medejer Jacob Moesgaard til metroXpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik