Studerende: Fingrene væk fra vores bibliotek

Studerende på Københavns Universitet indførte i dag en blokade i protest mod truende besparelser

00:32

Bibliotekerne på Købehavns Universitets humanistiske fakultet står foran en besparelse på tre millioner kroner. Hvordan det skal ske er ikke afgjort, men de studerende frygter, at flere af universitetes mindre biblioteker bliver lagt sammen, og de indførte derfor i dag en blokade mod ledelsen på fakultetet.

- For os studerende er biblioteket vores arbejdsplads. Det er den fysiske ramme for vores læsning, faglige refleksioner og diskussioner med hinanden. På den måde er biblioteket også med til at forankre vores faglige identitet i et fællesskab og give os et tilhørsforhold til vores studium, hvilket er særligt vigtigt, når vi kun har 12 timers undervisning om ugen. Biblioteket er ganske simpelt kernen i vores faglige studiemiljø, påpeger Amalie Tom-Petersen, der er talsperson for HUM-rådet (Det fælles fagråd på humanistisk fakultet)

En arbejdsgruppe er i disse dage i gang med at finde ud af, hvor og hvordan de tre  millioner skal findes på bibliotekernes område. Og de studerede frygter, at det kommer til at ske ved en sammenlægning af de mange små biblioteker, der er på fakultetet.  De mener, at de dermed risikerer at miste en del af det, de betragter som deres arbejdpladser. Det vil sige samlingen af bøger kombineret med læse- og arbejdspladser.

- Vi blokerer dekanatet for at gøre det klart, at bibliotekerne ikke bare er ligegyldige “accessories”, at de ikke kun er til pynt. Vi læser på universitetet, og bibliotekerne er der, hvor det helt konkret foregår. Det er vores læsepladser, vores diskussionsrum og stedet hvor ressourcerne til at gå dybere ind i emner eller finde nye perspektiver ligger, fastlår Amalie Tom-Petersen.

Blokaden bliver ophævet klokken 17 i dag.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik