Støtte til muslimske friskoler deler BR i København

Socialdemokratiet vil sløjfe det offentlige tilskud til muslimske friskoler. Københavns socialdemokrater bakker op om forslaget - men møder kritik.

Socialdemokraterne i København bakker op om forslaget, der vil fjerne det offentlige tilskud til muslimske friskoler.

- Det at gå i skole, skal være med til at fremme integration og derfor nytter det ikke, at børnene kun møder børn, der er ligesom dem selv, siger Jonas Bjørn Jensen, som er medlem af Børne- og Ungeudvalget for Socialdemokratiet i Borgerrepræsentationen i København, til TV 2 Lorry.

- Vi har desværre set en tendens til, at man på friskoler og privatskoler i København samler sig med folk, der ligner en selv og det er noget skidt for integrationen, fortsætter han.

Ultimatum til byens skoler

Ifølge Tænketanken Kraka er antallet af elever på muslimske friskoler steget fra 3300 i 2007 til 4800 i 2015.

Der findes 26 registrerede muslimske friskoler i hele landet  - 10 af dem ligger i København.

Hvad skal der så ske med de 10 muslimske friskoler i København?

- Enten skal de løfte en større opgave i forhold til at få integreret deres elever med danske elever eller også, så kan vi ikke blive ved med at støtte deres skoler med fællesskabets penge, siger Jonas Bjørn Jensen til TV 2 Lorry.

Borgmester: Forslaget modarbejder integrationen

Det socialdemokratiske forslag bliver ellers mødt med en mur af modstand fra begge sider af salen i den københavnske Borgerrepræsentation.

- Det her forslag fremmer ikke mangfoldigheden, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fra Radikale Venstre.

- Nu er forslaget formentlig i strid med Grundloven. Men hvis de får lov til at tage støtten, så vil det splitte os endnu mere op. Konsekvensen bliver, at de muslimske elever enten bliver hjemmeundervist eller sendt på muslimske skoler i andre lande. Så det her forslag modarbejder integrationen, slår Anna Mee Allerslev fast.

Mur af modtstand

Både SF og Venstre i København er enige i borgmesterens kritik:

- Man løser ikke problemer på de muslimske friskoler ved at tage den økonomiske støtte fra dem. Problemerne skal løses ved hjælp af lovgivningen og tilsynet, siger Sisse Marie Welling, som er medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget for SF  i København.

Og Venstres medlem af beskæftigelses- og integrationsudvalget i København sætter trumf på:

- Upfront at sige: "I er en muslimsk friskole, og derfor kan I ikke få støtte", det synes vi ærlig talt klinger lidt småracistisk, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

DF i København siger til TV 2 Lorry i telefonen, at hvis det socialdemokratiske forslag er lovligt, så bakker de op om forslaget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere