Stort vægmaleri breder sig langs Sortedamssøen

Kunstneren No Title har malet et knap 200 meter langt vægmaleri på metrohegnet ved Sortedamssøen i København.

'Byfisk' - det er navnet på et nyt vægmaleri der nu pryder metrohegnet ved Sortedamssøen. Vægmaleriet er skabt af Roskilde-kunstneren No Title, og er 185 meter langt. Det gør maleriet til det længste vægmaleri i Byens Hegns historie i København.

Vægmaleriets navn 'Byfisk' udspringer af maleriets udsmykning. Her har kunstneren No Title nemlig portrætteret de mange fiskearter, der findes i Københavns indre søer, så københavnerne kan lære mere om fiskelivet under overfladen. 

Blandt andet kan man se en gedde, en rudskalle og en 20 meter lang ål. Alle fiskene på værket er angivet med navn, så både børn og voksne kan lære at identificere og genkende arterne.

- Jeg ville gerne sætte fokus på de skjulte naturoplevelser i byen, som findes lige for næsen af os. På maleriet kan man derfor se søernes fiskearter i stort format samt navn på alle fiskene, så børn og voksne kan identificere dem og øve sig i at genkende den enkelte fiskeart, skriver kunstneren No Title i et Facebook opslag.

Har malet på Byens Hegn før

Udover en 20 meter lang ål er det lange vægmaleri også udsmykket med nogle af de vandplanter der er på vej frem i Københavns søer. Københavns Kommune har gennem de senere år gjort meget for at genoprette søerne. Det har de gjort ved at fjerne uønskede fiskearter og udsætte geder samt undervandsplanter.

Arbejdet med vægmaleriet 'Byfisk' gik i gang den 1. august, men står allerede klar nu. Det er dog ikke første gang, at kunsteren No Title bliver sat til at udsmykke metrohegnene i København.

Tidligere har han også lavet vægmalerier på Byens Hegn ved Aksel Møllers Have på Frederiksberg, samt Absalonsgade og Kongens Nytorv i København. Dog er væggen der er ude i selve Sortedamssøen den største væg, som kunstneren nogensinde har malet.

Det er muligt at se det knap 200 meter lange vægmaleri, hvis du står på Sortedams Dossering nær Østerbrogade.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere