Stort folkemøde i Sydhavnen: "Folk er virkelig tændte"

Op mod tusind mennesker mødte op for at lytte til arkitekter, politikere og lokale ildsjæle i debat om Sydhavnen.

Op mod tusind mennesker mødt op for at lytte til debatter med arkitekter, politikere og lokale ildsjæle. Foto: TV 2 Lorry

Hvad skal der ske med Sydhavnen?

Det spørgsmål blev lørdag flittigt debatteret på et folkemøde i den københavnske bydel.

Her var op mod tusind mennesker mødt op for at lytte til debatter med arkitekter, politikere og lokale ildsjæle, som alle er dybt engageret bydelens fremtidige udvikling.

- Jeg er virkelig begejstret for at se så mange mennesker, der er mødt op. Jeg er rigtig glad for at mærke, at folk virkelig er blevet tændt på det her med at snakke om, hvordan vi gør ting anderledes, siger Rikke Rohr, initiatvtager til folkemødet, til TV 2 Lorry.

Rikke Rohr er frivillig initiatvtager til folkemødet i Sydhavnen. Foto: TV 2 Lorry

Folkemødet blev holdt på Stejlepladsen hvor fredningen for nylig blev ophævet ved lov, fordi et politisk flertal i Københavns kommune vil bygge 550 boliger på området.

En beslutning, som mange af bydelens borgere er lodret uenige i og gerne så skrottet.

Borgmester vil kæmpe for "grøn perle"

Det samme mener Københavns teknik-og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), som selv deltog i dagens folkemøde.

- Det er tydeligt, at der er rigtig mange engagerede mennesker og en utrolig mangfoldighed herude i Sydhavnen. Her er grønne områder, som folk kæmper for at bevare, og jeg glæder mig til at kæmpe for, at en perle som dette sted skal bevares og passes på, siger hun til TV 2 Lorry.

Læs også Først Fælleden og nu også Sydhavnen: Friluftsråd råber op mod byggeri

Folkemødet er et frivilligt drevet initiativ, og i aften er der fællespisning og fest frem til klokken 23. Men hovedformålet er borgerinddragelse og lokal indflydelse på byudviklingen.

- Det har vi også allerede fået ud af det. Vi har fået samlet folk og givet dem mod på at fortsætte kampen- både i dagligdagen, men også til næste år med flere og større debatter, siger initiativtager Rikke Rohr.

Københavns teknik-og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen. Foto: TV 2 Lorry

Folkemødet er et frivilligt drevet initiativ, og i aften er der fællespisning og fest frem til klokken 23. Foto: TV 2 Lorry

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik