Stor tech-konference tiltrækker nørder fra mange lande

Robotter, virtual reality og kunstig intelligens. Det er supernørdet, når to tech-konferencer i fællesskab præsenterer og diskuterer fremtidens teknologi.

Foto: Christophe Kolbeck / TV 2 Lorry

De to tech-konferencer CopenX og NextM danner onsdag og torsdag ramme for, at 1600 deltagere fra hele 26 forskellige lande kan afprøve, høre om og diskutere fremtidens teknoligi.

Det foregår på TAP1 i København, og det er blandt andet teknologi, der får en til at føle, man er et helt andet sted, end man egentlig befinder sig samt andre helt nye måder at integrere teknologi i sin hverdag og professionel kommunikation, der er på programmet. 

Læs også Vvrroooooomm: 200 km/t på 201 meter i lovligt street race

Det er første gang, de to konferencer bliver afholdt sammen, og det har givet flere deltagere, fordi konferencerne nyder godt af hinandens deltagere, og det vækker glæde hos CopenX:

- Det er vi ekstremt stolte af, og vi håber vi i fremtiden kan tiltrække endnu flere mennesker fra endnu flere lande, siger bagmanden bag CopenX-konferencen Therkel Sand Therkelsen.

Udover at prøve de nye teknologier og høre, hvad der er på vej i fremtiden, diskuterer deltagerne også, de dilemmaer og etiske problemstillinger, den nye teknologi fører med sig: 

Læs også Stort fund under Rådhuspladsen kan ændre Københavns historie

- Der er nogle udfordringer i, at vi ikke ved, hvordan vores hjerner reagerer, når vi opholder os i i en virtuel verden i længere tid. Og hvad sker der, når børn måske synes, der er mere interessant at være i en vituel verden end i den virkelige verden, siger Therkel Sand Therkelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?