Stor regnefejl i københavnsk forvaltning: Grundejere betalte 18 millioner for meget

Grundejere i det centrale København har betalt omkring 18 millioner kroner for meget for fortovsrengøring til kommunen. Nu betaler forvaltningen tilbage.

I over 20 år har de københavnske grundejere betalt Københavns Kommune for at holde fortovene rene. Men de seneste to år har der tilsyneladende været en fejl på Teknik- og Miljøforvaltningens regnemaskine.

quote De penge skal grundejerne naturligvis have tilbage.

Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, Teknik- og Miljøborgmester, Københavns Kommune

Her har grundejerne nemlig blevet opkrævet for høj betaling til renhold af fortovene. Det fremgår af flere referater fra møder i både Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Den store regnefejl blev opdaget af en ansat i kommunen ved et tilfælde, da man i foråret udførte et såkaldt kontrolbud i forbindelse med, at en tredjedel af ordningen skulle i udbud. 

Grundejere betalte en tredjedel for meget

Her opdagede man, at kommunens pris for arbejdet var 30 procent højere end den egentlige udgift, hvilket samlet set udgør 18 millioner kroner, der er blevet opkrævet for meget af grundejerne i kommunen.

- Det er stærkt beklageligt, at grundejerne har betalt for meget for renhold af fortovene i to år. De penge skal grundejerne naturligvis have tilbage. Jeg ser derfor frem til at drøfte forvaltningens anbefaling med de andre udvalgsmedlemmer på mandag, lyder det fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

quote Det er stærkt beklageligt, at grundejerne har betalt for meget for renhold af fortovene i to år.

Ninna Hedeager Olsen, Enhedslisten, Teknik- og Miljøborgmester, Københavns Kommune

Ifølge kommunen skyldes det først og fremmest overgangen til løvpustere fremfor affaldssnappere, ligesom en ny arbejdsaftale for medarbejderne, nye driftspladser og bedre arbejdsplanlægning også har haft betydning. 

Tilbagebetalingen til de enkelte grundejere vil spænde fra under 100 kroner og op til omkring 150.000 kroner.

Det skyldes blandt andet, at fortovsarealet varierer betydeligt. Betalingen vil ske automatisk til de mange grundejere, der derfor ikke behøver at kontakte kommunen.

Den alt for dyre fortovsordning i Københavns Kommune skal nu nedlægges og udliciteres til private firmaer fremover. Det besluttede Borgerrepræsentationen kort før sommerferien. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere