Stor kampagne skal ændre området ved Nørrebro Station

Byfornyelse ved området omkring Nørrebro Station er i årevis blevet bevidst nedprioriteret af politikerne, mener en stor borgergruppe på Nørrebro og i Nordvest, som med en kampagne vil forpligte politikerne til samarbejde.

Borgere og boligforeninger, kirker og moskeer, FDF´ere og fagforeninger.

Bare et lille udpluk af de mange medlemmer i organisationen Medborgerne, som arbejder tæt sammen for at gøre Nørrebro og Nordvest til et bedre sted at bo i.

De har igangsat en stor kampagne, der skal få politikerne til at forholde sig til deres vision for området omkring Nørrebro Station, som politikerne efter deres opfattelse i årevis bevidst har underprioriteret, og i dag inviterede de til stort debatmøde med borgere, politikere og byplanlæggere:

quote - Det er et udtryk for den ulighed, der er i København. At der er et område, som man bevidst underprioriterer. Vi ser, hvordan andre bydele er blevet renoveret og har fået fornyelse, men det gør man ikke her. 

Forkvinde, Medborgerne, Ruth Gøjsen

- Det er et udtryk for den ulighed, der er i København. At der er et område, som man bevidst underprioriterer. Vi ser, hvordan andre bydele er blevet renoveret og har fået fornyelse, men det gør man ikke her, siger forkvinde for Medborgerne, Ruth Gøjsen.

Nørrebro Station er et centralt knudepunkt, som binder Nørrebro og Nordvestkvarteret sammen.

DSB har bebudet, at man næste år begynder på en omfattende renovering af selve stationsbygningen, og borgergruppen håber, at kommunen finder ressourcer til omfattende forbedringer af området omkring.

Det kunne jo blive til et sted, der udmærkede sig med diversiteter og alt det fine kulturelle, der er. Med masser af ungdomsliv i stedet for et sted, der bare står stille og stagnerer, siger forkvinde for Medborgerne, Ruth Gøjsen
Det kunne jo blive til et sted, der udmærkede sig med diversiteter og alt det fine kulturelle, der er. Med masser af ungdomsliv i stedet for et sted, der bare står stille og stagnerer, siger forkvinde for Medborgerne, Ruth Gøjsen
Foto: TV 2Lorry

Og med mindre man virkelig sætter pris på forfald, præsenterer området omkring stationen sig noget mistrøstigt og planløst. Med masser af graffiti, nedslidt murværk og en horde af gadesælgere, som falbyder et rodet sortiment af elektronik, parfume og beklædningsgenstande.

- Det kunne jo blive til et sted, der udmærkede sig med diversiteter og alt det fine kulturelle, der er. Med masser af ungdomsliv i stedet for et sted, der bare står stille og stagnerer, siger Ruth Gøjsen.

Kirken i Kulturcentret er også med i Medborgerne:

- Nørrebro og Nordvest er et fantastisk område, og det kunne være byens port, hvor man får lov til at opleve alle de forskellige kulturer og alt det liv og al den dynamik, der er i vores område. Det har masser af potentiale. Og når man hører de forskellige borgeres ideer - man tænker bare wauw - folk her har virkelig noget på hjerte omkring stationen, siger præsten Amy Hill.

Billede fra dagens debatmøde, hvor borgere, politikere og byplanlæggere deltog.
Billede fra dagens debatmøde, hvor borgere, politikere og byplanlæggere deltog.
Foto: TV 2 Lorry

Flere københavnske politikere er enige i, at det er nødvendigt at gøre noget ved området:

- Jeg vil i hvert fald gerne stå på mål for, at vi tager det videre i budgetforhandlingerne. Det er en så vigtig og central placering i byen, som virkelig har brug for et løft. Så det skal vi selvfølgelig putte nogle penge efter, siger Alternativets medlem af Teknik- og Mijøudvalget, Fanny Brostrøm.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Enhedslistens Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, som er til cykelkonference i Rio, men også De Radikale erklærer sig villige til at finde penge til området:

- Jeg er enig i den del af kritikken fra beboerne. Så nu er der måske et momentum - som der ikke har været tidligere - til også at få kigget på den her lille blinde plet af det københavnske landkort, siger Mette Annelie Rasmussen, Rad.V, til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere