Stoffer til Distortion: Hospitaler indkalder ekstra mandskab

Bispebjerg Hospital havde en del patienter i går med forgiftninger, efter de havde taget stoffer.

Bispebjerg Hospital, som var det lokale hospital for onsdagens Distortion-fest på Nørrebro, havde i går kaldt flere læger og sygeplejersker på arbejde end normalt.

Og det var heldigt, for gadefesten gav flere patienter - blandt andet flere patienter med forgiftninger, efter de har drukket alkohol og taget stoffer som for eksempel MDMA.

Derfor advarer både Bispebjerg Hospital og Hvidovre Hospital, der dækker Vesterbro, hvor Distortion er rykket til i dag, om, at man skal holde sig fra fristelsen til at sætte ekstra gang i festen med piller eller pulver.

- Det er alvorligt, siger ledende overlæge på Hvidovre Hospital, Christian Rasmussen, der forbereder sig på at modtage de mange unge, der får det dårligt efter at have taget stoffer til Distortion på Vesterbro i dag.

Også i Hvidovre er der kaldt ekstra sygeplejersker og læger på arbejde.

Kan blive kvalt i sit eget opkast

quote Det er meget alvorligt, og man skal lade være med at tage noget som helst!

Christian Rasmussen, ledende overlæge på Hvidovre Hospital

Nogle af de patienter, der sidste år endte hos Akutmodtagelsen i Hvidovre efter Distortion på Vesterbro, fordi de fik det dårligt efter at have taget for eksempel MDMA, GHB, ecstasy eller kokain, var helt ned til 16 år gamle.

Det er forskelligt, hvordan man reagerer, alt efter hvilket stof, man har taget.

- Nogle bliver så sløve, at deres muskler ikke kan beskytte deres luftveje, hvis de kaster op, og derfor risikerer de at blive kvalt i deres eget opkast. Andre tager skade, fordi de bliver for hyperaktive, siger Christian Rasmussen.

 Tegn på, at din ven, kæreste eller dit barn har taget stoffer

Tegnene er forskellige, alt efter hvilket stof det drejer sig om:

- De kan blive usædvanligt sløve, deres pupiller kan ændre størrelse, de kan skære tænder og få tics-agtige træk i ansigtet. Man skal blive bekymret, hvis man ikke kan komme i kontakt med dem, de har slået hovedet, kaster voldsomt op eller virker livløse, fortæller ledende overlæge på Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital, Christian Rasmussen.

Overlæge: Lad være!

Når narkopåvirkede personer kommer ind efter at have taget stoffer, får de modgift, hvis man ved, hvilket stof, de har taget. Ellers kan lægerne give aktivt kul, som binder stoffet, så kroppen ikke optager det. Derudover får de masser af væske og bliver holdt under observation.

Og skulle du være i tvivl om, om det er en god idé at sætte gang i festen med en ecstasy-pille eller en stribe kokain, har Christian Rasmussen noget at sige til dig:

- Det er meget alvorligt, og man skal lade være med at tage noget som helst!


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik