Statue af Karen Blixen? Kun hvis den er midlertidig, siger skeptisk lokaludvalg

Med støtte fra fondsmidler har en kunstner tilbudt at lade en statue af forfatteren Karen Blixen opføre i Indre By. Lokaludvalget er dog skeptiske over for idéen.

Der er for få statuer af kvinder i København.

Derfor er det på sin plads med en statue, der hylder en af Danmarks vigtigste forfattere, Karen Blixen.

Det mener gruppen evenTv, der er stillere bag forslaget om opførelsen af en bronzestatue af forfatteren, der helst skal stå på en prominent plads i Københavns Indre By.

Billedhugger Rikke Raben har lavet en skitse af statuen, der menes at kunne finansieres gennem fondsmidler, opføres og foræres til København som en gave.

Men her støder statuegruppen på et muligt problem: Statuen kan vise sig at være en hvid elefant - en gave, der ikke er ønsket af lokalområdets indbyggere.

Ser ingen grund til statuen

Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt lokaludvalget i Indre By om at komme med et høringssvar til forslaget om en Karen Blixen-statue i bronze opstillet i området.

Her tyder det ikke på, at statuen ligefrem er ønsket.

I indstillingen, som Indre By Lokaludvalg torsdag aften skal drøfte, lyder det nemlig, at man ikke ser nogen grund til at opføre en Karen Blixen-statue, medmindre der er tale om en midlertidig skulptur.

Det skyldes, at Blixen ingen reel tilknytning til København har, lyder det i indstillingen afsendt af lokaludvalgets formand, Bent Lohmann.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra formanden, men uden held.

Det står der i indstillingen, som lokaludvalget skal drøfte og vedtage torsdag

 
 
Foto: Marie Breyen, evenTv

Det påpeges dog, at Blixen-statuen såmænd godt kan få permanent status i bybilledet, men kun - ifølge indstillingen - hvis den opstilles ved Den Sorte Diamant, der rummer Det Kongelige Bibliotek.

Torsdag aften skal lokaludvalgets 22 medlemmer blive enige om et høringssvar, der sendes til Teknik- og Miljøforvaltningen, der senere på året vil præsentere sagen for Teknik- og Miljøudvalget.

Billedkunstudvalg er positive

Uanset hvad Indre Bys Lokaludvalg beslutter sig for at skrive i høringssvaret, er det medlemmerne af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, der træffer en endelig beslutning omkring statuen.

Et høringssvar fra lokaludvalget i Indre By skal derfor tolkes som en slags rådgivende feedback. Det samme skal høringssvaret fra Københavns Billedkunstudvalg, der ligeledes er blevet bedt af Teknik- og Miljøforvaltningen om at vurdere den mulig statue.

Her kaldte man statuen "et sympatisk og på mange måder relevant initiativ", selvom udvalget fandt, at det foreslåede statueudkast "ikke afspejler et nutidigt udtryk".

- På trods af disse indvendinger er udvalget positivt indstillet overfor projektet, der sikkert vil glæde mange, sluttede høringssvaret.

Sådan skal statuen finansieres

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere