Statens Serum Institut: Vi er ikke lukningstruet

Rammerne for instituttet er sikret med økonomiaftalen, fastslår direktør.

Foto: Kasper Palsnov / Scanpix

Der er ikke grundlag for at spekulere i, om Statens Serum Institut skal opsplittes eller helt lukkes.

Sådan lyder det nu fra instituttet efter at det tidligere torsdag i fagbladet Ingeniøren kom frem, at konsulentfirmaet McKinsey er blevet sat til at undersøge, om flere dele af den statsejede virksomhed skal nedlægges.

Det er korrekt, at der er et analysearbejde i gang, men med økonomiaftalen, som regeringen indgik med Danske Regioner tirsdag aften, sikres Statens Serum Institut 151,1 millioner kroner fra regionerne til at varetage diagnostiske analyser. Og instituttets fremtid er således ikke i fare.

Læs også Undersøgelse i gang: Måske skal Statens Serum Institut nedlægges

Fremtiden er sikret

- Efter en lang salgsproces af SSI’s forretningsmæssige aktiviteter og usikkerhed om arbejdsdelingen med regionerne på det diagnostiske område, er jeg glad for, at der med aftalen nu er skabt ro om instituttet, siger administrerende direktør for Statens Serum Institut, Mads Melbye, i en pressemeddelelse.

Det fremgår yderligere af økonomiaftalen, at Statens Serum Institut også fremover vil varetage et stærkt nationalt infektionsberedskab, bl.a. overfor nye infektionstrusler og risici for direkte smitteudbrud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik